Neum: Predstavljen pametni privjesak Rubico i naglašena suradnja sa Sveučilištem u Mostaru

U neumskom hotelu “Grand” svečano je otvorena osma po redu Microsoft Network konferencija koja je ove godine okupila više od 1000 sudionika i 94 govornika. HT ERONET i ove je godine telekomunikacijski partner konferencije.

Na svečanosti otvaranja nazočnima se obratio direktor Microsofta BiH Omar Krivošija koji je zahvalio HT ERONET-u na partnerstvu te istaknuo odličnu suradnju  Microsofta, HT ERONET-a i Sveučilišta u Mostaru.

Zahvaljujući HT ERONET-u, na Sveučilištu u Mostaru otvorili smo Microsoft Skills Centar i prezadovoljni smo ovom suradnjom. Nadamo se da će se ta suradnja i proširiti u razdoblju koje je pred nama, a na zadovoljstvo sviju strana, kazao je Krivošija.

Inače, jedan od glavnih naglasaka koje HT ERONET promovira na MS konferenciji – potpora mladima i ulaganje u nove generacije, predstavljena je kroz prezentaciju Rubico privjeska i potporu mladome timu mostarskih studenata – Marinu Bevandi, Luki Vučini i Robertu Roziću – okupljenima u tvrtki Amplius Electronics.

HT ERONET prepoznao je ovu skupinu mladih entuzijasta koja je startala u sklopu poslovnog parka SPARK, i uspjela, od faze ideje, u veoma kratkom razdoblju, realizirati gotov proizvod spreman za tržište, koji bi se, u prodajnoj mreži HT ERONET-a, trebao naći od lipnja 2018. godine.

Inače, Rubico je višefunkcionalan proizvod koji objedinjuje pohranu memorije, služi za punjenje prijenosnih uređaja, a posjeduje RFID tag, što omogućava primjenu ovog privjeska u brojne svrhe.

Projekt Rubico predstavljen je tijekom prezentacije pod nazivom “BiH može bolje”, a o tomu su govorili Marin Bevanda iz Amplius Electronicsa i Danko Banović, rukovoditelj Marketinga za poslovne korisnike HT ERONET-a.

Tijekom drugoga dana konferencije bit će prezentirana suradnja HT ERONET-a sa Sveučilištem u Mostaru kroz konkretne projekte te promovirana naša potpuno nova ICT marketplace platforma za upravljanje ICT uslugama.

HT Eronet uz mlade inovatore: U Mostaru predstavljen pametni privjesak Rubico

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.