Neugodno iznenađenje za sve reprezentacije prije početka SP-a u rukometu

Svjetsko prvenstvo u rukometu održat će se u Poljskoj i Švedskoj od 11. do 29. siječnja.

Premda je prije dva tjedna IHF objavio covid-protokol, osam dana prije početka turnira iznenadio je sve sudionike natjecanja novim informacijama.

Svi savezi moraju osigurati negativne testove na covid kraće od 72 sata prije početka turnira za sve članove delegacija koje sudjeluju na Svjetskom prvenstvu, a IHF će provoditi stalna i masovna testiranja tijekom turnira. Svi članovi reprezentacija koje sudjeluju na SP-u morat će proći antigenski test nakon preliminarnog kruga i još jedan nakon glavnog kruga, piše Index.hr.

Svi koji budu pozitivni na test, morat će se izolirati pet dana, a moći će se vratiti najkasnije pet dana nakon pozitivnog nalaza i to nakon dobivanja negativnog PCR testa. Igrači koji budu u kontaktu s pozitivnim članovima, a ne budu pozitivni, neće morati u samoizolaciju i moći će nastaviti natjecanje.

Covid-protokol za EURO 2022. imao je sličan obrazac, pa su igrači svakodnevno otpadali, što je prvenstvo napravilo bizarnim. Kako bi kompenzirao moguće izostanke, IHF je objavio da promjene zbog mogućih pozitivnih slučajeva neće biti uzete u obzir u pet promjena odobrenih tijekom turnira.

Hrvatska je smještena u skupinu koja će se igrati u Husqvarna Gardenu u švedskom Jönköpingu, a suparnici će im biti Egipat, Sjedinjene Američke Države i Maroko. Format natjecanja isti je kao i na prošlom svjetskom prvenstvu, dakle ukupno 32 reprezentacije koje će biti raspoređene u osam skupina po četiri.

Po tri najbolje reprezentacije prolaze dalje u drugi krug, koji donosi križanja skupina (A-B, C-D, E-F, G-H), a zatim će iz tih novoformiranih skupina drugoga kruga po dvije najbolje reprezentacije proći u četvrtfinale, odakle se počinje igrati turnirskim sustavom, na ispadanje, piše Index.

Hrvatska skupina G križa se sa skupinom H, u kojoj su smješteni aktualni svjetski prvak Danska, Belgija, Bahrein i Tunis. Ta skupina drugoga kruga igrat će se u Malmöu, u tamošnjoj Malmö Areni.

(www.jabuka.tv | Foto: HRS)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.