Netflix dobiva dugoočekivanu opciju | Jabuka.tv

Netflix dobiva dugoočekivanu opciju

Popularna platforma za streamanje video sadržaja Netflix radi na novoj po mnogima dugoočekivanoj opciji.

Radi se o opciji koja omogućuje kontrolu reprodukcije sadržaja u početku na Android uređajima, a poslije na većini drugih platformi na kojima je Netflix dostupan.

Na Android mobilnim uređajima Netflix će omogućavati streamanje sadržaja s normalnim brzinama, ali i u 0.5x i 0.75x za usporeno pregledavanje ili 1.25x odnosno 1.5x za brže pregledavanje sadržaja. Iste opcije bit će biti dostupne i korisnicima koji su preuzeli sadržaj za izvanmrežno pregledavanje.

Valja naglasiti da korisnici moraju potvrditi da žele koristiti ove opcije za svaki pojedinačni video sadržaj koji žele streamati. Netflixov tim je od prvih najava opcije u drugoj polovici prošle godine radio u otežanim uvjetima s obzirom na žestoko protivljenje stvaratelja sadržaja na njezino postojanje, ali i zabrinutosti što se tiče njezinog uvođenja u samom Netflixu, piše Bug.hr.

Pri izradi opcije pazilo se da kvaliteta sadržaja ne bude narušena, što uključuje i automatsko ispravljanje visine zvuka pri sporijoj ili bržoj reprodukciji sadržaja.

Opcija je naišla i na određene pohvale, američke udruge gluhih pohvalile su mogućnost usporavanja sadržaja radi lakšeg praćenja sadržaja pomoću titlova, dok su mogućnost ubrzavanja sadržaja pohvalile američke udruge slijepih osoba s obzirom da mnoge slijepe osobe imaju naviku brže pratiti sadržaj u odnosu na osobe koje nemaju problema s vidom.

U međuvremenu, u Netflixu će pratiti ovakve reakcije bilo da one pristižu od korisnika ili od samih stvaratelja sadržaja. Nakon Android uređaja kreće testiranje opcije na iOS uređajima i u web inačici Netflixa (nije planirano uvođenje opcije u inačici aplikacije za pametne televizore).

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: