Nešić: Schmidt je turist koji je suspendirao zakonodavnu vlast

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić gostovao je u emisiji Telering RTRS-a gdje je izjavio da je realnost da BiH ne funkcionira.

Kazao je da se protiv Dodika vodi montirani sudski proces, a za visokog predstavnika Christiana Schmidta kazao je da je “turist koji je suspendirao zakonodavnu vlast, a da je sljedeći suspenzija sudske vlasti.”

Nešić je istaknuo da RS neće prihvatiti unitarizaciju i centralizaciju BiH.

Zagovaramo poštivanje Daytona i ustavnog poretka BiH, kaže Nešić.

Ističe da je Denis Bećirović otišao u NATO bez unutarnjeg konsenzusa, bez dogovora u Predsjedništvu i Parlamenta BiH i tražio nešto za što nije ovlašten, što je, naglašava, klasična zloupotreba službenog položaja.

Nešić tvrdi da BiH može postojati samo kao država dogovora tri naroda, dva entiteta i da sve drugo vodi u mirnu disoluciju.

U BiH se možemo dogovoriti samo oko onih stvari koje su svima prihvatljive. Nemogućnost dogovora u BiH plod je težnje Bošnjaka da vladaju Bosnom i Hercegovinom i posljedica je toga što se Bošnjaci ne mogu otrgnuti ratnog razdoblja i vraćanja u prošlost, kazao je ministar sigurnosti.

Vraćanjem u prošlost smatra i Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koja bi trebala biti na dnevnom redu Generalne skupštine Ujedinjenih naroda. Ovo je, kaže, “alat za dodatni pritisak na Srbiju i Republiku Srpsku”.

Bećirović potvrdio da se u UN-u priprema rezolucija o Srebrenici, optužuje Vučića

Postavlja se, dodaje, pitanje – što je krajnji cilj tog dokumenta.

Je li cilj da se netko kao Njemačka oslobodi utega Drugog svjetskog rata, zločina koji su počinili u tom ratu? Je li potrebno da se okrivi netko drugi, a to je srpski narod? Je li to alat kojim će se sutra pritiskati Srbija po pitanju Kosova, a poslije toga i po pitanju RS, upitao je Nešić.

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut/PIXSELL)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.