Nermin Nikšić novi predsjednik skupštine FK Velež

U velikoj dvorani Narodnog pozorišta u utorak navečer održana je izborna skupština FK Velež.

Mostarski premijerligaš dobio je na ovoj skupštini i novo vodstvo. Nermin Nikšić, donedavni premijer Federacije BiH u prethodnom mandatu i predsjednik SDP-a BiH izabran je za novog predsjednika skupštine FK Velež.

Potpredsjednici su Adis Čevra i Nedžad Vuk, a u novi Upravni odbor ušli su Mirsad Ćatić, Sinan Merzić, Meaz Begović, Đenan Salčin, Adnan Šteta, Berin Alagić i Kemal Marić. Novoizabrani UO između sebe će na prvoj sjednici izabrati predsjednika UO-a.

Kako prenosi Nova Sloboda, na skupštini je prisustvovalo 27 od 50 članova, a nije se pojavio nijedan član stručnog stožera ili predstavnik igrača. Prema istom izvoru, predstavnici navijača žustro su negodovali nakon saznanja da je izvještaj o proteklom radu, napisan na samo jednoj stranici!

Skupština FK Velež je jednoglasno zatražila od Gradske uprave Mostara osiguranje da FK Velež dobije sve uvjete za nastupanje u Europi, ako je izbori, ili u Premijer ligi u kojoj će uvjeti biti pokrivene tribine i reflektori na stadionu.

Odnosno zatraženo je da Velež igra ili pod Bijelim brijegom ili da Grad Mostar osigura potrebna sredstva da se na stadionu u Vrapčićima izgradi potrebna infrastruktura.

(www.jabuka.tv | Foto: NovaSloboda.ba)

1 komentar

  • Je li ovo onaj socijaldemokrata,premijer svih građana u federaciji.Kalo se ovi bošnjački nacionalisti sami razotkruju. On najavljuje igranje Veleža na stadionu Zrinjski,Komšić i Suljagić bi upravljali Aluminijumom,EP-HZ-HB-ne,i HT-Eronetom. Sefer Halilović bi uklonio križ iznat Mostara. Ovo je prava koalicija koja bi zadala završni udarac hrvatima u BiH-ni. U bošnjaka političari su popularni onoliko koliko ružni stvari izgovore i urade hrvatima i srbima. Jadno ovako se izbori dobivali 1992 god.Znamo koje su bile posljedice te ratnohuškačke nacionalne retorike.Nikšiću je puno lakše ložiti bošnjake iz istočnog Mostara da će igrati na zapadnoj strani,na stadionu Zrinjskog itd.nego uposliti te ljude na istočnoj strani da nešto rade.JADNO I TUŽNO,NA ČEMU SE POJENTIRA U 21-STOLJEĆU.

Komentiraj: