Nepravilnosti uoči izbora: Otkrio da je prijavljen u Austriji i da je već glasovao

Jedna građanka Bosne i Hercegovine sa pravom glasa odlučila je provjeriti jesu li ona i njezina obitelj prijavljeni za glasovanje na predstojećim izborima u listopadu. Otkrila je da je njezin sin nekim čudom prijavljen u Austriji.

Može li mi netko ovo objasniti? Kad smo provjeravali nalazimo li se na biračkom popisu i na kom mjestu glasujemo, saznali smo da je moj sin prijavljen u Austriji i da je već tamo glasovao putem pošte. Zabuna nije, jer je pored imena i prezimena i njegov matični broj. A on se nije maknuo iz BiH i nikad nije živio u Austriji, napisala je ogorčena žena na Facebooku.

Glasnogovornica Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Maksida Pirić objasnila je za Radiosarajevo.ba da ovo nije jedini slučaj zloupotrebe osobnih podataka, te da se dnevno u prosjeku jave dva do tri slična slučaja.

Pozivali smo sve birače da provjere svoj status registracije na web stranici i javljaju nam se dnevno dva do tri slučaja birača u BiH koji nas informiraju da ih je netko, bez njihove volje i znanja, registrirao da glasuju izvan BiH, napomenula je Pirić.

Prema njenim riječima, za registraciju birača izvan BiH, bilo je potrebno da se popuni obraz, potpiše obrazac, da se uz obrazac priloži tražena dokumentacija, između ostalog, važeći identifikacijski dokument.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Ovo ne vjerujem!Nije tocno,cista notirna laz!Ovo je netko podplatio da se ovo izjavi da ocrni izbornu komisiju!Evo jase se KUNEM na proslim izbirima isao na obuku za trenera o svom trosku polozio drzao obuku i bio na izborima i znate sto-Nitko mi nije dao ni dinara!Zvao izborno povjernstvo u Sa Ftv ma sve sto sam mogao.Cak i strane predstavnike-ljudi kazu lova pooooslana a dje je,e to ni Serlok Holms ne bi otkrio?Zato ovo ne vjerujem,jer su izbori regularni nema nikakovih muljaza nepravilnosti itd.Onaj tko je umro ne mere vise glasati hahaha.A ja cu izadji i glasovati za koga mi je volja i koga najvise lolim!I VI TAKO mi glasajmo da nam je gore a njima da bude bolje!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.