Nepoznati mladić otplatio sve dugove umirovljenicima u maglajskoj ljekarni

Nepoznati mladić u srijedu je u jednoj ljekarni u Maglaju otplatio dug svim umirovljenicima što ga je koštalo blizu 400 KM.

Ovo dirljivo svjedočenje na svom Facebook statusu podijelio je Zeničanin Aldin Kajmaković koji je bio prisutan u ovoj maglajskoj ljekarni.

U statusu kojeg je na društvenoj mreži s javnosti podijelio, Kajmaković govori kako je prilikom ulaska u ljekarnu sreo starijeg čovjeka, umirovljenika koji je radnicu u tom trenutku pitao “Može li do penzije?” te nastavlja:

Ponavlja dido 3 x dvije tablete i 8,70 KM, koliko košta lijek da ne zaboravi… Zatekne se tu osoba koja upita djelatnicu: “Je li je dido pitao može li do mirovine pa da tad plati ili može li mu to terapije biti do mirovine?”, naveo je u statusu Kajmaković

Nakon što djelatnica reče da on uzme na dug do mirovine, momak se ponudi da plati taj lijek i ako ima još nešto duga od ranije. Kada je djelatnica stidljivo rekla da ima još dugova i da ona tako umirovljenicima daje lijekove na “veresiju” do mirovine, momak je zamolio da sabere sve dugove koje imaju umirovljenici. Nakon kraćeg vremena, momak je platio blizu 400 KM, stoji u statusu Kajmakovića te dodaje kako je i djelatnica ljekarne nakon toga zaplakala jer nije vjerovala da se takve stvari događaju na današnjem vremenu.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.