Neovisna obdukcija kaže da je smrt Georgea Floyda ubojstvo

Obitelj Georgea Floyda, afroamerikanca koji je preminuo prije nekoliko dana uslijed brutalnog uhićenja, naručila je privatnu obdukciju.

Odlučili su se na to nakon što je izašlo službeno izvješće okruga Hennepin, a koje je pokazalo kako nema fizičkih naznaka koje bi potvrdile da je Floyd preminuo od gušenja ili davljenja.

Rezultati privatne i neovisne obdukcije koji su upravo objavljeni pokazali su kako je Floyd preminuo uslijed gušenja izazvanog stalnim pritiskom.

Rezultate obdukcije medijima je predstavio odvjetnik obitelji Floyd, Ben Crump.

Nalaz obdukcije, koji potpisuje patologinja Allecia Wilson, kaže kako se dokazi na tijelu preklapaju s mehaničkim gušenjem koje je u ovom slučaju uzrok smrti.

Floydovu smrt nazvala je ubojstvom.

Dr. Michael Baden potvrđuje nalaz i dodaje kako je Floyd preminuo uslijed gušenja izazvanim pritiskom na vrat i leđa. Baden kaže da obdukcija nije pokazala nikakav postojeći medicinski problem koji bi izazvao njegovu smrt ili doprinio smrti.

Dodaju i kako je Floyd bio mrtav na licu mjesta.

U preliminarnom nalazu koji je izdao okrug stajalo je kako je do smrti došlo kombinacijom različitih efekata.

Pisalo je kako se radi o tome da je Floyd bio sputan, da je možda imao opijate u krvi i organizmu te kako je imao zdravstvene probleme, uključujući oboljenje srca. Dodaje se kako je sve to doprinijelo smrti.

George je umro jer nije mogao disati. Trebao mu je zrak, rekao je odvjetnik Crump.

Odvjetnik Crump je pozvao na uhićenje svih policajaca koji su imali ulogu u uhićenju i smrti Georgea Floyda te pozvao da se policajcu Dereku Chauvinu, koji je držao koljeno na vratu Georgea Floyda, sudi za ubojstvo s namjerom.

Sudjelovali su u nečemu za što znaju da može dovesti do smrti, rekao je odvjetnik.

Policajac Chauvin je koljeno držao na vratu Georgea Floyda 8 minuta i 46 sekundi.

Hitna pomoć su bila njegova mrtvačka kola, rekao je odvjetnik Crump javnosti.

Nije bilo drugih problema koji su mogli doprinijeti smrti. Policija ima to lažno uvjerenje da ako možete govoriti možete i disati. To nije tako, rekao je dr. Baden.

Brat Georgea Floyda Terrence Floyd došao je ranije jučer do mjesta na kojemu je preminuo njegov brat i do murala koji je napravljen njegovom bratu u čast.

Obratio se svima koji rade nerede tijekom prosvjeda rekavši da ako on ništa ne razbija i ne uništava, zašto onda oni to rade te dodao kako ništa od toga neće vratiti njegovog brata.

Rekao je da je njegova obitelj miroljubiva te sve pozvao da promjene traže mirnim putem i da glasaju na izborima.

Educirajte se, znajte za koga glasate. Tako ćemo ih pobijediti, promijenimo sve, rekao je.

Njegov prijatelj i svećenik Kevin McCall rekao je da obitelj moli prosvjednike da nastave s prosvjedima, ali da to nastave mirno, prenosi Index.

Ova obitelj traži mir. Ova obitelj poziva na mir. Šaljem poruku svim ljudima u ovoj zemlji da prestanu s neredima. Podignite znak mira. Moć je u brojkama, rekao je.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Što se tiče rasizma, pa on je prisutan u svijetu od kada svijet postoji, posebno u USA između crnaca i bijelaca. Nikada se rasizam nije iskorijenio, a za vrijeme Obame je bio još izraženiji nego za vrijeme predsjednika Trumpa. Za USA se priča kako je 2/3 populacije u zatvorima crnačko stanovništva, a imaju najveći broj zatvorenika u svijetu od svih država, jer za Kinu i Indiju ne postoje podaci. USA su naseljavali svi odvažni i na sve spremni ljudi. Pa oni su izvršili genocid ubivši, po nekim procjenama preko 20 milijuna domorodaca i oteli im zemlju. Stoljećima su se međusobno ubijali, javno nose oružje, ne za šminku, nego za uporabu i to im je zagarantirano II amandmanom ustava kao i pravo na zbor zagarantiran I amandmanom ustava. Imali su građanski rat, ne za oslobođenje robova, kako se prezentira u komunizmu, nego za održanje cjelovitosti USA iako je u amandmanu 13. ukinuto ropstvo 1865. godine. Neredi koji se događaju su organizirani od strane tzv. Demokratske stranke i njenih militantnih krila tzv. Antifa, s ciljem svrgavanja Trumpa i ovo su predizborni neredi s ciljem kako bi se naštetilo Trumpu i njegovoj predizbornoj kampanji. Pa slušajte samo HTV1 koji uporabu prekomjerne sile koja je izazvala ubojstvo iz nehata proglasila namjernim “brutalnim ubojstvom”, Trumpa proglašavaju “luđakom, bolesnikom i neuračunljivom dementnom osobom”, čovjeka sa IQ 165, pričaju “o ratovima koje je započeo” i sl. nebulozama. Koje je to ratove Trump započeo, nijedan naravno, ali to su sve stare komunističke floskule.“

  • Bravo za komentar od 2. lipnja 2020. u 9:10.
    Trump je iskusni biznismen koji je skužio kako funkcionira ,,duboka država” koja istovremeno nanosi veliku štetu ne samo Americi već čitavom svijetu. Predstavnici te duboke države zagovaraju neoliberalni kapitalizam, odnosno da 3% svjetske populacije upravlja čitavim svijetom, a da bi ostvarili plan najprije moraju ukinuti države, nacije, vjeru i kulturu, a zatim čovjeka pretvoriti u pojedinca bez identiteta-roba. Zato se njihove ideje poklapaju sa ljevičarskim, komunističkim, jer u srži neoliberalni kapitalizam i komunizam su jedna te ista stvar. Istovremeno se predstavljaju kao demokrati, liberali, socijalisti, ali riječ je o elitističkim grupacijama koje su potpuno odvojene od stvarnosti, za njih je čovjek samo stroj koji služi njihovom krajnjem cilju, a to je pokoravanje čitavog čovječanstva i uvođenje robovlasništva. Trenutno u rukama drže sve svjetske medije, stoga nije slučajno da prosječno obrazovan čovjek vjeruje svemu što vidi, čuje ili pročita na tim medijima. Za razliku od njih, Trump i Orban su za nacionalni kapitalizam, dakle da svaka država ima svoju suverenost, te da države međusobno surađuju kao međunarodni subjekti na slobodnom međunarodnom tržištu, a istovremeno ulogu banaka svesti na financijske institucije koje služe isključivo kao posrednici za sigurnu razmjenu novca između subjekata, a ne što je slučaj danas pranje novca, kamatarenje, dužničko ropstvo, otimanje prava vlasništva na nekretninama itd. Upravo je Trump prvi američki predsjednik koji je imao hrabrosti suprotstaviti se tim ljevičarima, a mogao je laganini uživati u životu. Stoga mu hvala, a vi ovce ljevičarske, idite past travu. Žao mi je ovog crnca što je stradao, da ima rasizma, ima ga, u Americi svakodnevno ljudi stradavaju od vatrenog oružja, i bijelci i crnci, većina kriminala potiče od crnačke zajednice, a pošto imam u Americi dosta rodbine, tamo tko god želi raditi, može se pošteno zaraditi i živjeti, ako su naši ljudi, sa jednom torbom, bez znanja engleskog jezika nešto napravili u životu, ne vidim u čemu je problem kod crnačke zajednice i zašto ih je toliki broj po zatvorima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.