Neobrijane dlake ispod pazuha novi trend?

Goli ženski pazusi počeli su se pojavljivati 1915. godine, a prije toga, u javnosti se nije mogao vidjeti goli pazuh, pa čak ni goli članak.

Više od 80 godina kasnije, glumica Julia Roberts iznenadila je i šokirala javnost pojavivši se neobrijanih pazuha na londonskoj premijeri svog filma “Notting Hill” 1999. godine.

julia roberts

Julia Roberts je šokirala sve pojavivši se “dlakava” prije više od 15 godina

I iako se radilo o romantičnoj komediji, kritičari i javnost su ubrzo počeli zbijati šale o njenoj “lošoj higijeni i održavanju tijela.”

Danas, u 21. stoljeću, nebrijani pazusi bi trebali poslati samo jednu poruku – dlake ispod pazuha nisu nešto čega bi se žene trebale stidjeti, niti su žene “napravljene da budu seks objekti za privlačenje muškaraca.”

Način na koji će pokazivati svoje tijelo prije svega je stvar izbora, poručuju ove aktivistice, a mnoge od njih se pozivaju na feminizam i stajalište da žene imaju puno pravo da svoje tijelo (ne)održavaju na način kako one to žele.

miley cyrus

Na društvenim mrežama su se već počeli organizirati različiti pokreti, a jedan od njih je pokrenula i američka pop zvijezda Miley Cyrus koja je svoje dlake ispod pazuha počela farbati u različite boje.

Još jedan od načina privlačenja pažnje ili pak korak dalje u borbi za ženska prava – prosudite sami.

(www.klix.ba)

19 komentara

Komentiraj: