Neobična situacija u Trebinju: Žena u hladnjaku pronašla zmiju

Pripadnici trebinjske JU “Ekologija i sigurnost” u naselju Pridvorci, u Trebinju, imali su nesvakidašnju akciju i to uklanjanja zmije iz hladnjaka jednog domaćinstva.

Zmija je, po riječima koordinatora za deminiranje ove javne ustanove, bila duga metar i pol i poprilično agresivna, ali je, na zahtjev vlasnika kuće, nije ubio, već je omotao na grablje s dugim držačem i odnio do rijeke Trebišnjice, koja teče u blizini kuće, i pustio je na obali. Ukućani nemaju pojma kako se zmija uopće našla u hladnjaku, pišu Nezavisne novine.

Mi smo primili poziv od vlasnika kuće da je zmiju najprije u kući primijetila žena, koja je mislila da je u pitanju kabal, a kada je rukom krenula pomjeriti ga shvatila je da je u pitanju zmija, jer se pomjerila. Srećom po nju, zmija je pobjegla pod hladnjak, nakan čega nas je žena pozvala. Kada sam je pokušao istjerati ispod hladnjaka, ona se zavukla u lim od hladnjaka, pa sam je jedva nekako omotao na grablje i istjerao najprije izvan kuće, a onda ponovno omotao na dugački nosač grablji i nekako odnio do rijeke. Žena me molila da je ne ubijem, jer postoji vjerovanje da živa stvorenja ne valja ubiti u kući, ispričao je koordinator koji je sudjelovao u ovoj neobičnoj akciji.

Kaže da je i u kući i izvan kuće vodio pravu borbu sa zmijom, koju je odbija od kuće grabljama, a ona je naskakivala na njih, pokušavala ih gristi i uporno se vraćala prema kući.

Da je u Hercegovini ovog ljeta prava najezda zmija, koje sve više na ljetnim vrelinama traže hladovinu u stambenim objektima, potvrdili su i neki hercegovački domaćini iz seoskih područja, koji zmije najviše pronalaze u blizni čatrnja za vodu, ali i u ostavama, gdje je prije dva mjeseca jedna ujela ženu na Trebinjskim brdima.

U Policijskoj upravi Trebinje potvrđeno je i da je u srijedu zmija ugrizla migranta iz Maroka u šumama oko Ljubinja, a nakon ukazane hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Ljubinje prebačen je u Bolnicu Trebinje.

S obzirom na to da ugriz nije bio opasan, Marokanac se brzo oporavio i policija ga je jučer uz otpusnicu iz Bolnice Trebinje predala Službi za poslove sa stracima, Terenska kancelarija Trebinje.

Marokanac je, nakon obrade, kako doznaju Nezavisne u trebinjskoj Terenskom uredu Službe za poslove sa strancima, izrazio namjeru za azil i osjećao se dobro.

Doktor Saša Borjan, iz Službe hitne medicinske pomoći Trebinje, potvrdio je da protuotrova protiv ujeda zmija u ovoj službi ima dovoljno, ali upozorava sve one koji borave na otvorenom, naročito u šumskim predjelima i kamenjaru, da paze kuda idu i da se čuvaju ujeda zmija, ali i različitih insekata koji mogu biti otrovni.

On je upozorio da, ako do ujeda dođe, otrov se ne smije isisavati, već se samo podveže mjesto iznad rane, a to najčešće bude na ruci ili nozi, te da se ekstremitet podigne uvis, s tim da se svako malo povez popušta, a ugrižena osoba mora mirovati.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Primaju u bolnice Marokance i ostale bez papira i osiguranja a naši moraju i markicu kupiti i plaćati osiguranje i vratit će te ako ti nije sami knjižica ovjerena.
    A njih neće vratiti ni kao vojno sposobne momke u njihovu državu već im se osigura sva skrb i smještaj i higijena na račun ovog naroda koji u konačnici ne može živjeti od svojih plaća i mirovina koje je nam Vlast odredila ovako male.

    • Sad će još u bolnice primati ISIL – ovce koje je drug Mektić, lizoguzac sarajevske čaršijske vlasti poslao u Salakovac. Njima će pružiti posebnu njegu.Njima ne trebaju zdravstvene iskaznice, markice i slične gluposti. SVE BESPLATNO.

  • BIT CE DA NJIHOVI SAMI BUDU NA ISTOM KATU,A GRATIS “NARAVNO”,A NASI NEGDJE U PODRUMU I TO DOBRO MORAJU PLATIT.KOJA SRAMOTA.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.