Nemate novca za more? Posjetite brojna kupališta i bazene u Hercegovini

Odlazak na duge godišnje odmore postao je luksuz i nemoguća misija, pa sve više građana BiH odlazi ”na kupanje na dan”. Mostarci od ljetnih žega tradicionalno bježe na Makarsku rivijeru i zbog blizine, ali i činjenice da je cjenovno pristupačna.

No, nesnosne vrućine i opća besparica većinu Mostaraca tjeraju da rashlađenje potraže u nekom od obližnjih kupališta. Najveći broj njih ide na kupališta koja se nalaze na Neretvi, Buni, na Mostarskom blatu ili Bezdanu u Rodoču.

Iako stručnjaci većinom ne preporučuju Neretvu za kupanje zbog zagađenosti, oni najhrabiji se odluče u njoj okupati, a to najčešće rade u blizini Starog mosta, Bakijinoj luci, iznad HE Mostar, Donjoj Mahali.

Na Buni, gdje je nekad bio autokamp koji je privlačio mnogobrojne turiste, danas rashlađenje traže mnogobrojni stanovnici okolnih mjesta, ali i iz Mostara. Sezona kupanja na Bunici nekad je počinjala u za svibnju, kada bi se slavio praznik rada, no danas je to nešto drugačije.

Zbog lošeg vremena sezona kupanja na Bunici počinje u srpnju. Slično je i s Mostarskim blatom koji tradicionalno mami veliki broj kupača i iz Mostara i Širokog Brijega.

Oni kojima je rijeka hlada ili im navedena kupališta ne odgovaraju, spas od vrućina traže na nekom od javnih bazena koji se nalaze na području Hercegovine. Gradski bazen u Mostaru počinje raditi u lipnju, a cjelodnevna karta iznosi 5 KM za odrasle, a 3 KM za djecu. Jedan od bazena koji se nalazi u blizini je i bazen u Širokom Brijegu gdje dnevna karta iznosi 3 KM.

Međugorje se može pohvaliti s dva bazena, od kojih jedan može primiti 1.500 kupača. Spomenuti bazen nalazi se u sklopu Etno sela Međugorje i besplatan je za goste hotela.

Za odrasle cjelodnevna karta iznosi 7 KM, a za pola dana 4 KM, do je za djecu cjelodnevna karta iznosi 5 KM, a za pola dana 3 KM.

Ukoliko pak netko želi izdvojiti vremena i novca za polusatnu vožnju automobilom osvježenje može potražiti na Jablaničkom jezeru ili pak u Drežnici na rijeci Drežanki.

Također, popularno kupalište je i kupalište Struge na rijeci Trebižat, a kupači nerijetko spas od vrućina traže i na jezeru Alagovac u Nevesinju.

(Bljesak.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.