Nema pravnih prepreka za izgradnju Pelješkoga mosta

Hrvatski predstavnici u parlamentu BiH priopćili su danas da ne postoje bilo kakvi međunarodni ugovori ili drugi relevantni propisi koji bi izgradnjom Pelješkoga mosta u Hrvatskoj bili dovedeni u pitanje.

Klubovi hrvatskog naroda u Domu naroda i HDZ BiH-HNS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH navode da je javnost u BiH u posljednje vrijeme suočena s velikim brojem informacija o izgradnji Pelješkoga mosta, među kojima ima i onih s političkim prizvukom koje se uklapaju u predizbornu kampanju, piše Srna.

“Stručno povjerenstvo BiH i Hrvatske 7. prosinca 2006. godine u potpunosti su usaglasile sve tehničke karakteristike Pelješkoga mosta, i to na način što je Hrvatska u potpunosti udovoljila zahtjevima BiH – 200 metara širina plovnoga puta i 55 metara visina svijetlog otvora mosta”, navodi se u saopštenju.

Hrvatski izaslanici i zastupnici dodaju da se izgradnjom Pelješkoga mosta ni na koji način ne stvaraju pravne pretpostavke za rješavanje drugih pitanja iz Konvencije UN o pravu mora.

“Ovo posebno imajući u vidu činjenicu da usaglašene tehničke karakteristike mosta osiguravaju mogućnost neškodljivog pristupa BiH otvorenom moru”, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, Evropsko povjerenstvo je 7. srpnja odobrilo ovaj projekt i 375 miljuna eura za njegovo financiranje hrvatski predstavnici u parlamentu BiH dodaju da je više nego očito da je izgradnja Pelješkog mosta prepoznata kao izuzetno važan infrastrukturni projekt i za samu EU.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • A što kažu smrdonje iz “pomorskog društva” sa smrdljive i prljave Miljacke? Je li se javio onaj poznati Kenjac iz SDA?

  • Eh.najveci problem ove države je što najmoćniji ljudi iz najbrojnije naroda imaju srpsko hrvatsko i tursko državljanstvo…. ustvari to je i problem eu i problem partnera iz nato saveza jer još nisu raščistili sa osobljem iz godine 1984! BiH će sutra bit srpska muslimanska i hrvatska i građanska ali samo kad nestanu oni koji vide prvo sebe svoje supruge i razne čuvare oko sebe pa onda tetke zetove rodijake. A povjerenje povjerenje su izigrali čim su van institucija djelovali…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.