Kolinda Grabar Kitarević: O kažnjavanju Thompsona odlučuju pravosudna tijela

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je u utorak da pravosudna tijela moraju odlučiti treba li Marko Perković Thompson biti kažnjen zbog pozdrava “Za dom spremni” na otvaranju svog koncerta za proslavu “Oluje” u Slunju.

“Što se mene tiče osobno, mislim da se politika ne može miješati u glazbu, a kada je riječ o ovom slučaju o bilo kakvoj kaznenoj odgovornosti trebaju svoju riječ reći pravosudna tijela Hrvatske.

Dakle, na pravosudnim je tijelima da ustale praksu, koja mora biti utemeljena na zakonodavstvu i pozitivnim propisima RH“, rekla je predsjednica odgovarajući na novinarsko pitanje o pozdravu u Glini na proslavi 22. obljetnice predaje srpskih snaga Hrvatskoj vojsci.

Na pitanje je li Ministarstvo branitelja trebalo financirati Thompsonov koncert, predsjednica je kazala kako na to najbolje može odgovoriti Ministarstvo branitelja.

U razgovoru s novinarima ocijenila je i kako vjeruje da je Hrvatska danas onakva država za koju su se borili hrvatski branitelji.

“Hrvatska je samostalna, cjelovite država, članica EU i NATO-a. Naravno, stanje može i mora biti bolje, ono što me posebno zabrinjava to je odlazak mladih.

Ipak, vjerujem da ćemo u godinama koje su pred nama i hrvatska Vlada i ja osobno i svi koji obnašamo javne dužnosti, učiniti sve kako bismo poboljšali i unaprijedili društvenu klimu, gospodarstvo i investicije, kako bi nam mladi ostajali ovdje.

Ali svakako i kako bi se pobrinuli za dostojanstvo svakoga radnog čovjeka, svakog umirovljenika, svakog branitelja i svakog državljanina RH”, zaključila je predsjednica Grabar Kitarević.

(Hina)


4 komentara

  • Draga Predsjednice, bilo bi vrime da se i to stavi na red! Mogla bi povesti i o tome brigu! Godinama se vuce ta ljaga o Thomsonu, sta piva , sta radi. Zabranjeni nastupi u svim EU drzavama! Jeli vam palo na pamet da bi Vi mogli sta pomoci u otkrivanju oni koji su tu politiku poveli.Nasi Konzuli primaju lipe plate za svoj rad, zar oni ne mogu proniti Glas do drugi Konzula, u EU zemljama, pa da konacno skinemo ljagu stoga! Nasi Konzuli-Glasnici Nase Hrvatske tribaju proniti to ime s ponosom i braniti svoje! Zato i jesu tu! Da pronose nasa Dobra, Nasu Lipotu, Nase Vridnosti, Nasu Kulturu! Da se ne desi cim spomenem Croatia – Herzegovina::: balkan! Draga moja, nadam se da ce neko procitati ovo pa vam reci!

  • Za vrijeme kompanije i utrke za predsjedničko mjesto predsjednica je argumentirano s povjesnog stajališta branila pozzdrav ‘Za dom..’
    Što li mjenja stvove onih koji predstavljaju ‘svoj’ narod. Što ili tko?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.