Nekome uspije iz prve, ali evo koliko je u prosjeku potrebno da žena ostane trudna – Jabuka.tv

Nekome uspije iz prve, ali evo koliko je u prosjeku potrebno da žena ostane trudna

Unatoč tome kako se ponekad osjećali, put do trudnoće nije lak. S tim se vjerojatno ne bi složili oni parovi kojima je za pozitivan test bio potreban samo jedan put no ipak je više onih koji su se za uspješan rezultat morali pokušavati pravu malu vječnost.

Ipak, mora postojati nekakav prosjek koji bi nam trebao pomoći u ostvarivanju svojeg petogodišnjeg plana, zar ne?

Pa, ako je suditi prema posljednjim anketama, ne samo da postoji prosjek već i vrlo precizan broj koji će ostvariti željene rezultate, prenosi Cosmopolitan.hr.

Spremni?

78

78 puta kroz 158 dana, odnosno u oko 6 mjeseci. Toliko se puta morate seksati kako bi ostali trudni i to od inicijalne odluke pa sve do jasne dvije crtice na svom štapiću.

Naime, ChannelMum.com, portal za mlade roditelje, odlučio je ispitati čak 1,194 roditelja ne bi li došli do upravo ovih rezultata. Saznali su i kako se većina parova u procesu pokušavanja seksa do 13 puta mjesečno.

Znamo što mislite: “13 puta? Baš super!”

Sudeći prema ispovijestima na stranici, ova vrsta seksa u mnogočemu se razlikuje od onog neobaveznog, a anksioznost koja dolazi uz misli o bebi, za 18 posto mladih roditelja seks pretvara u pravu obavezu. Ostalih 43 posto osjećalo je pritisak i strah kako pokušaj neće biti uspješan.

Ovaj proces može biti zabavan, ali i naporan, stresan, a često i neuspješan. Zato, dok ste fokusirani na svoju buduću bebu, vrlo je važno ne zaboraviti jedno na drugo, savjetuje Siobhan Freegard, osnivačica portala.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.