Nedostatak ugostiteljskog kadra u Hercegovini

I ovog ljeta brojni građani odlučili su raditi sezonski posao na moru zbog boljih uvjeta, što predstavlja problem domaćim ugostiteljima zbog nedostatka kuhara i konobara.

Pojedini skraćuju radno vrijeme ili uopće nisu otvorili objekte, dok nam se istovremeno s druge strane granice javljaju zadovoljni sezonci.

Josipa Marić prvi put ovog ljeta radi sezonski posao na moru. Zaposlena je kao kuharica, a obzirom da je završila fakultet pedagogije u Mostaru, posao u struci nije pronašla te ističe da sjediti besposleno kući nije opcija.

Jako je lijepo i bitno mi je da imam dobro radno okruženje. Moje radne kolege su super, tako da sam baš sretna, izjavila je Marić.

Sa druge strane granice također problemi. Ugostiteljima nedostaje radne snage, točnije kuhara i konobara.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • od učinka pajdo plaće dijeliti, pa da vidiš kako se radi i ko će da radi, onda nije niko zakinut…a ovako radniku 700 km, gazdama sve ostalo, tacna plaće donosi – svatite

  • Dajte pristojnu plaću ,pravite od ljudi robove,znam taj posao žao im dati da radnik pojede i popije,nema odmora,a spavaju u rupama,užas ,nikome ne bi preporučila,nek radi njihova obitelj i rodbina,da su prave gazde,ranik ih nikad ne bi napustio,nek CRKNU

  • Svugdi isto, nasi idu u Hrvatsku, oni iz Hrvatske u Njemacku, u Njemackoj na tim pislovima rade vecinom samo migranti, jer nemaju drugog izbora, a i u Njemackoj je mizerno placen i vrlo naporan posao…
    Da mogu gazde, da nije zabranjeno, covjeku bi doslovno i kozu oderali.
    Psiholoski teror i zakidanje za placu vec cine

  • Pričaju prija par godina dva širokobriješka poduzetnika, znate dobro koji su. Kaže jedan “Otišlo mi pet šofera u Njemačku”. Drugi odgovara “Ta me briga nek iđu, nemore i otić koliko ja mogu Bosanaca dovest”. Ne znam šta danas pričaju.

  • Jao bas mi vas zao niste vi nimalo krivi zbog toga.Radnici su vam otisli zato jer su bili prezadovoljni uvjetima rada,jer inace nebi nikad otisli.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.