Ne znate koji film pogledati? Izabrali smo najbolje

Nekad je zbog velike vrućine bolje izbjeći sunce i pokušati na najbolji način iskoristiti vrijeme provedeno u kući.

Pročitajte i: Donosimo 5 odličnih serija koje vas neće razočarati

Za dobru zabavu portal Jabuka.tv donosi listu filmova koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima.

The Prestige (2006)

Jedno u nizu fantastičnih djela maestralnog redatelja Christophera Nolana. Popularni redatelj u filmu iznosi izuzetno dinamičnu, stilski impresivnu priču punu magije i rivalstva. Ovaj film podržan je kvalitetnim scenarijem koji se zasniva na odnosu dva čovjeka, dva mađioničara, čije prijateljstvo prerasta u ogorčeno rivalstvo, gdje jedan nastoji drugome razotkriti sve trikove. Što se priča dalje odvija, ulozi postaju sve veći.

Se7en (1995)

U gradu se pojavio ubojica koji svoje žrtve bira prema njihovim grijesima (proždrljivost, lijenost, pohlepa, oholost, zavist, gnjev i požuda). Njegova ubojstva su brutalna, ali i vrlo temeljito i pažljivo isplanirana. Slučaj preuzimaju detektivi Mills (Brad Pitt) i Sommerset (Morgan Freeman). Dvojac različite životne dobi, karaktera i temperamenta surađuje u lovu na ubojicu. Ubojicu koji uspijeva manipulirati i s detektivima.

American History X (1998)

Ova sjajna i poučna socijalna drama razbija tabu o lažnoj i nametnutoj političkoj korektnosti samo i uglavnom prema crnoj rasi. U ovom filmu se, osim očigledne teme skinhead potkulture i ideologije govori i o siromašnijem dijelu bijelaca i njihovom položaju u društvu.

American History X je odličan film koji će gledatelje natjerati da malo dublje razmisle kako stvari nisu i nikada neće biti crno-bijele i da se ni mržnja ni ljubav ni tuga, kao ni sva ostala srodna, urođena ljudska osjećanja, ne mogu iskorijeniti nametnutom slikom prihvaćanja isključivo jednog tipa raznolikosti. Činjenica je da svi moraju imati osnovna ljudska prava, ali činjenica je da nismo ni svi isti, naprotiv.

Django Unchained  (2012)

Svaka sekunda filma vrišti potpis redatelja Quentina Tarantina. Radnja je smještena na američki jug sredinom 19. stoljeća te je jasno kako se ne može očekivati kadrove snimljene iz prtljažnika Cadillaca i katane kao glavno oružje. S druge strane, film sadrži svaki element preciznoga “tarantinovskog” filma. Iako u potpisu filma stoje atributi akcije i vesterna, gledatelji mogu očekivati i dobru dozu specifičnog humora.

Svojim uratkom Quentin Tarantino odao je počast Johnu Wayneu i Sergiu Leoneu i oživio kvalitetan, no nažalost zaboravljeni žanr vesterna. Django je brutalan i krvav. Šokirat će vas, paralizirati i testirati vaše granice, no najvažnije, ugodno iznenaditi.

Prisoners   (2013)

Prisoners je film o otmici djece i rješavanju zločina. Taj slučaj povlači sa sobom još nekoliko starih neriješenih misterija. Film je napet i bit će iritantno raditi pretpostavke o tome tko je potencijalni krivac. Zaključci vas mogu odvesti u nekoliko smjerova, a kao i svaki drugi triler o otmici, film počinje idilom koja će uskoro nestati.

Inglorious Basterds  (2009)

Inglorious Basterds podigao je prašinu i potaknuo mnoge rasprave.  Sve ono što sačinjava Tarantinove filmove možemo pronaći i ovdje; duge kadrove, odlične dijaloge, snažne uloge pojedinaca, pomalo humora, sjajne scene, kadar ženskoga stopala i scene sa simbolikom. No, za razliku od ostalih filmova, ovdje je sve upakirano u puno ozbiljnije ruho.

Shutter Island  (2010)

Martin Scorsese, majstor režije čije ime se veže uz filmske veličine poput Raging Bull, Taxi Driver, Goodfellas, Gangs of New York i još mnoge druge, početkom ove godine publici je uputio još jedan filmski desert. Znak majstorske režije je to da praktički do posljednje scene nećete biti sigurni što se zbilja događa. Cijela radnja ugodno je zapakirana u intrigantni celofan, a film je prožet sa scenama prenesenoga značenja o kojima se može još satima nakon filma raspravljati.

Catch Me If You Can (2002)

Leonardo Di Caprio i autoritativni Tom Hanks u glavnim ulogama odlična su najava filma. Steven Spielberg inspiriran je istinitim događajima iz života Franka Abagnalea Jr., njegova autobiografija fascinirala je milijune čitatelja, uključujući i redatelja Spielberga te postala bestseller. Ako eliminirate vlastito nepovjerenje prema autentičnosti događaja i Abagnaleovoj vještini, dobit ćete lako štivo i razigranoga Spielberga neopterećenog velikim temama, edukacijom širokih narodnih masa i dijeljenja lekcija.

The Boy in Stripped Pajamas (2008)

Radnja ovog filma smještena je u vrijeme Drugoga svjetskog rata i ispričana je iz vizure osmogodišnjeg dječaka Brune. Bruno je sin zapovjednika u koncentracijskom logoru, a njegovo zabranjeno  prijateljstvo sa židovskim dječakom s druge strane logorske žice imat će neočekivane posljedice.

Inception  (2010)

Nakon što je priča postavljena, Cobb (Leonardo DiCaprio) i njegova ekipa provalnika u snove i umove odluči voditi žrtvu kroz tri nivoa snova kako bi mu podvalili ideju o razlamanju kompanije. Kako film ispuniti s tri kompleksne radnje i uspjeti sve  to prepričati  u 148 minuta? Fantastični redatelj, Christopher Nolan, iskoristio je popularno vjerovanje da vrijeme u snovima teče znatno brže od onog u stvarnosti. Kako gledatelj ne bi bio dodatno izgubljen u tri paralelne radnje, svaki dublji nivo snova ima sporiji vremenski tok od prethodnog, tako ostaje dovoljno prostora da se priče savršeno poklope i istodobno završe. Zahtjeva maksimalnu koncentraciju tijekom gledanja filma kako bi shvatili zašto je jedan od najboljih filmova svih vremena.

Osim gore navedenih tu su još 3 popisa filmova, na prvom popisu su toliko dobri filmovi da ste ih vjerojatno već gledali, a osim njih tu su popisi europskih filmova i filmskih klasika koji će vas oduševiti.

Evergreen:
Shawshank Redemption (1994)
The Godfather   (1972)
Forrest Gump  (1994)
Casino  (1995)
The Silence of the Lambs  (1991)

Retro:
12 Angry Men  (1957)
Witness for the Prosecution  (1957)
Psycho  (1960)
Rope (1948)
Dial M for Murder  (1954)

Europa:
The Hunt (Jagten)
The Lives of Others (Das Leben der Anderen )
Body  (El cuerpo)
Life is Beautiful  (La vita è bella)
The Invisible Guest (Contratiempo)

Ovih 5 komedija morate pogledati!

(www.jabuka.tv | Kristijan Anić)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.