“Ne, ti stani!”: Pogledajte kakve je muke policajac imao sa samovozećim automobilom

Susreti samovozećih vozila s hitnim službama nisu baš najbolja kombinacija. Loša iskustva policije, vatrogasaca i medicinskih ekipa sa samovozeećim vozilima proizlaze iz nesposobnosti tih vozila da prepoznaju ljudske upute ili se ona jednostavno pojavljuju na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Na internetu se nedavno pojavila snimka policajca koji pokušava “urazumiti” samovozeći automobil, čime god mu je palo na pamet.

Ne, ti stani!, povikuje policajac na snimci prema Waymovom samovozećem Jaguar I-Paceu. Policajac je i s upaljenom bakljom usred bijela dana gestikulirao vozilu da stane. Automobil ipak nije stao pa je drugi policajac stao ispred njega dok je njegov kolega kontaktirao dispečera za pomoć.

robocars from The Drive on Vimeo.

Riječ je o snimci koja je nastala 9. veljače u blizini četvrti Sunset u San Franciscu, prema pisanju portala Mission Local. Hitne službe su u navedeno vrijeme i na navedenom mjestu reagirale na dojavu o požaru, a onda je vatrogasce u intervenciji spriječio Waymov spomenuti samovozeći automobil, tako što je htio prijeći preko njihovih crijeva s vodom pod pritiskom.

Imam malo problema s Waymovim autonomnim vozilom koje se polako približava jednom od vodenih crijeva. Postoji li način da kontaktirate nadležne da dođu i onesposobe ovo vozilo? Ne vjerujem ovoj umjetnoj inteligenciji, rekao je policajac dispečeru putem radija.

Daljinski operateri onesposobili su Waymov Jaguar, a potkraj snimke vidi se kako netko ulazi u to vozilo i odvozi ga s mjesta događaja.

Waymo tvrdi da rade na podučavanju svojih automobila kako slijediti upute drugih vozača i osoblja hitne pomoći. No, samovozeći automobili koji nenamjerno zalutaju u područje djelovanja hitnih službi mogu imati i neke prednosti.

Nekako je funkcioniralo, jer je bio poput barikade, rekao je policajac.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.