Ne spušta se prašina oko lokacije dočeka Nove godine u Mostaru

Velika prašina u Mostaru podigla se nakon informacije da će doček Nove godine biti organiziran na nekadašnjem Lakišića haremu.

Oglasili su se tim povodom i iz Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, i naveli da se tu nalazi mezarje s posmrtnim ostacima. Reagirao je i gradski vijećnik Adil Šuta, dok su po cijelom gradu osvanuli plakati s fotografijama lubanje i kostiju.

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, za N1 izjavio je da postoji čitav tim u Gradskoj upravi koji se bavi organizacijom dočeka Nove godine, te da je ideja svake godine podići ljestvicu više. Lokacija na kojoj će se održati koncert regionalne zvijezde, Željka Joksimovića, još uvijek se traži, navodi Kordić i dodaje:

Tražimo lokalitet koji bi bio primjeren tako jednom velikom događaju u gradu Mostaru. Grad Mostar nažalost, nema neki trg, neku površinu na kojoj bi se mogao takav jedan koncert organizirati. Utoliko smo krenuli svi zajedno tražiti neki lokalitet.

Pogledajte koja zvijezda nastupa na dočeku Nove godine u Mostaru

Dodaje i da su pojedine ponuđene lokacije bile sporne, te da ne želi bilo kome nametati neku lokaciju:

Tražimo lokaciju koja je svima prihvatljiva, jer Nova godina treba biti fini događaj. U tom kontekstu smo rekli da ćemo od tri-četiri lokacije, koje su bile uopće u diskursu izabrati najbolju, neku lokaciju koja će najmanje izazivati kontroverzi, kako bi u Novu godinu svi sretni ušli. Mislim da smo na tragu tog rješenja, vrlo brzo ćemo objaviti gdje je ta lokacija, kaže prvi čovjek Mostara za N1.

Za kraj, dodaje da se očekuje veliki broj gostiju tijekom novogodišnje noći. S tim u vezi, vrlo bitnu riječ, kako navodi, dat će i MUP, kojem je obaveza da jedan takav događaj osigura.

Poznata lokacija na kojoj će Mostarci dočekati Novu godinu

(www.jabuka.tv | Foto: N1)

11 komentara

 • A moj Kordiću jesi mi jak gradonačelnik, pa imaj herca i budi dosljedan, a ne piškit ću, kakit ću.
  Pa mogu ovi tzv. bošnjaci svaki dan izmišljati hareme, i druge budalaštine.
  Kako im nije bio harem kada je robna kuća HIT bio, kad je cirkus bio..
  Tada nije harem, nije harem na Kapetanovini, kad IZ trpa novce u džep.
  Najgori vidi ljudi je to, i nažalos mioramo živjeti sa njima

 • Istjeraj i ono groblje iz Liska ulice jer će početi govoriti da je i tu harem star 500 godina.To ti govorim radi budućih naraštaja da nemamo problem kao sada jer u njih je LAŽ na prvom mjestu.Nedavno im je Vinko Ivanković sve objasnio čija je zemlja u da tu nema nikakvog harema ali će i za ovaj park Liska buduće generacije imati velikih problema.Hrvati u Srbi su svoje mrtve izmjestili a da bogdo nisu .HITNO IZMJESTITI LISKA PARK I Postaviti budućim naraštajima mir u gradu

  • Kvesić, slažem se. Nije njima stalo do njihovih mrtvih to znamo svi. Da im je stalo ne bi ih zakopali bilo gdje kao mi stoku kad ugine nego bi čim bi imali priliku prebacili posmrtne ostatke u harem sa svojom obitelji . uvijek je bilo ,,prolazi kao pored muslimanskog groblja”- ništa

 • Evo kažu doček prebacuju na Rondo,sa hrvatskim pič.ćima ne može nitko,samo se izmiču,hoće li im sada smetati i harem na silu napravljen u ratu u parku,reći će da su tu mezari od turskog vakta,cig.nluk je to.

 • pa vi bosanski Katolici tzv hrvati ste najvece smetljiste koje je ovaj svijet iznjedrijo,pa vi ne znate ni ko ste ni sta ste,a o otimanju tude imovine s vama ne moze niko,znam stadion pod B brijegom je od pamtivjeka vas
  a usa smetljari

  • Eto tvoj je stadion Omere,babo ti g iz Turske donio. Ovo je vjekovna Katolička zemlja,neznam ko vs šta pita za groblja ,crkve i ostalo.
   Sve katoličke svetinje Turci su porušili i napravili kule i hareme,šta ćemo sa tom otimačinom.Poklopite se i šutite ako ste Turci,a ako ste neko drugi izjasniti se ko ste i dokažite to.A do tada tišina.!!!

 • Omere (mostar), naš od pamtivjeka to znaju i ptice na grani.
  Eto vi znate tko ste i što ste.Lako je vama znati kad i ti sam znaš da si ti danas ono što ti je bio otac, djeda, pradjed , čukundid…svi sete kako ono …a da Bošnjaci.
  Jeste malo morgen, bošnjak- musliman- jugoslave, hrvat- srbin- turčin- srbin- hrvat.
  u 100g destetak promjena. Lp

 • Tolerancija i razumjevanje na prvom mjestu to bi bila osobenost pravog stanovnika grada Mostara a medju ovim komentatorima je zadojenost mrznjom i nacizmom prema drugom ocito na prvom mjestu. Nacionalizam ne iscezava. Ko ce divljinu u EU?? Nikad! Da je vise papa Franja u BiH ina Balkanu bilo bi i razumjevanja i boljitka svima narodima ne ovisno na vjeru boju koze i politickog opredjeljenja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.