Ne odustajte: Kroz ovaj šaljivi video pogledajte koliko vam papira treba za registrirati nešto

Otvoriti obrt ili neku samostalnu djelatnost na ovim prostorima je prava zavrzlama, a mnogi koji se žele upustiti u taj poduhvat dok sve potrebno obave i pribave nužnu dokumentaciju dobiju pravu glavobolju.

Na Facebook stranici “Novi početak” objavljen je zanimljiv video pod nazivom “Kada na Balkanu želiš nešto ostvariti..” na španjolskom jeziku s hrvatskim prijevodom koji govori o tome kako javna uprava može zakoplicirati život ako nešto otvarate.

Mnogi bi se s ovih prostora mogli pronaći u ovome kad se sjete koliko su samo morali papira izvaditi da bi se prijavili za neki natječaj. Točno kad pomislite da imate sve potrebno, odjednom je potreban obrazac TK_M56-217, a kada i njega nabavite zna biti potrebna ovjerena fotokopija svjedožbe iz 3. razreda osnovne škole.

Ipak ova mlada dama koja je željela registritirati obrt za pečenje kolača je bila spremna na sve ono gdje bi joj birokracija mogla stvarati probleme.

Samodopadni dužnosnik u upravi je pitao papir za papirom, no djevojka je bila spremna na sve, da bi dužnosnik teška srca na kraju priznao poraz.

Možda je to dobra poruka i svim mladim ljudima koji žele nešto “svoje” napraviti u BiH. Nemojte odustati, ma koliko god išli sa šaltera na šalter, iz ureda u ured, po prvi pa po 101. papir.

Pogledajte video.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • A idioti uhljebljeni zive od ovih sto peku kolace a najradije bi da im niko ne dolazi i nista ih ne pita. Ali je’baji ga znaju nekog ko zna nekog u HDZ izmislilo mu stolicu i tu ceka penziju, naravno uz protuuslugu zaokruzivanja HDZ svake 4 godine. Sasvim jednostavno ko ima zeludac za to.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.