Ne držite svoj PIN u novčaniku: Zbog PIN-a žena ostala bez životne ušteđevine

Da se uz bankovnu karticu nikako ne smije ostaviti PIN, najbolje zna 64-godišnja žena koja je ostala bez velike novčane svote.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, za sada nepoznata osoba između 9. i 20. travnja s bankovnog računa 64-godišnjakinje u više navrata na bankomatima u Osijeku podignula je ukupno više desetaka tisuća kuna. Nakon zaprimljene prijave policija je obavila očevid i traga za kradljivcem.

Kako bi smanjili mogućnost počinjenja takvih kaznenih djela, iz PU osječko-baranjske savjetuju građanima da svoje stvari ne ostavljaju bez nadzora, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi koji trenutak nepažnje vlasnika mogu iskoristiti za počinjenje kaznenog djela.

Ono što je još važnije, građani se zamoljavaju da svoj tajni PIN ne nose zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na taj način tajni PIN dostupan je drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu, piše Glas Slavonije.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.