ND će u Parlament BiH uputiti zahtjev za trećim entitetom

Iz međunarodnih krugova stižu pozitivni signali da je troentitetsko ustavno uređenje najbolje rješenje za BiH. Predlažemo ukidanje županija, drastično smanjenje administracije u Federaciji BiH za oko 200 do 300 puta i preusmjeravanje tog novca na razvoj gospodarstva, ekonomski rast i razvijanje. Ističemo da prema anketi koju je smo sproveli, 96 posto Hrvata podržava formiranje hrvatskog multietničkog entiteta u BiH, kao i 90 posto Srba i 33 posto Bošnjaka.

Postoji načelni dogovor da treći entitet bude u granicama kakve su bile na dan potpisivanja daytonskog sporazuma, a koje je hrvatska strana unijela u FBiH s pravom diskontinuiteta teritorija. Hrvatski narodni sabor  ima odlične diplomatske i lobističke veze koje će uspjeti izlobirati da prođe naš zahtjev.

Nacionalni demokrati imaju odlične signale i pozitivne poruke iz State Departmenta bez obzira na to što američki predstavnici u BiH u prvi mah nisu bili za ovu ideju. Do danas postoji snažno i nepromijenjeno raspoloženje  za uspostavljanje hrvatske federalne jedinice u BiH i zahtjev sa tim zahtjevima ovih dana će biti upućen u parlamentarnu proceduru.

Press-konferenciji je nazočio i Zvonko Bušić – Taik, najpoznatiji hrvatski emigrant i borac za Hrvatsku državu, stoji u priopćenju Tajništva Nacionalnih demokrata za 11. Izbornu jedinicu.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.