NBA planira dopustiti momčadima povećanje broja igrača s 15 na 17

NBA planira odobriti da 22 momčadi, koje će se okupiti na nastavku sezone krajem srpnja u Orlandu, povećaju broj igrača na utakmici sa 15 na 17 kako bi imale veći broj pričuva za zamjenu u slučaju ozljeda ili pozitvnog rezultata na testiranju na koronavirus.

Osim 15 igrača koji su pod standardnim ugovorom, momčadi će smjeti u Disney World povesti još dva igrača u okviru dvosmjernog ugovora. U normalnim uvjetima NBA momčad može koristiti te igrače do 45 dana. Nakon toga roka moraju se priključiti momčadi koja je dio G League.

Neke momčadi već imaju igrače koji su pod takvim ugovorom. No, zbog toga bi liga sada mogla otvoriti prostor za transfere tijekom tjedan dana krajem srpnja kako bi omogućila klubovima da kompletiraju ili promjene sastav, a to bi se odnosilo i na osam momčadi koje ne idu u Orlando na nastavak sezone.

Među slobodnim igračima na tržištu su u ovom trenutku i DeMarcus Cousins, Isaiah Thomas, JR Smith i Jamal Crawford.

NBA je trenutačno u procesu preuređivanja kalendara utakmica, a dok je prvotno planirala krenuti s nastavkom sezone 31. srpnja sada razmatra mogućnost da krene dan ranije, tvrdi ESPN pozivajući se na izvore unutar Lige.

ESPN također navodi i kako će 14 od 22 momčadi biti eliminirano u 53 dana nakon dolaska na Floridu. Nakon 67 dana tamo će ostati samo četiri momčadi. Liga očekuje da i finale moglo početi 30. rujna, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.