Naziru se obrisi sportske dvorane u Mostaru

Mostarci 38 godina čekaju na izgradnju sportske dvorane čiji su temelji postavljeni 1985. godine u centru grada.

Prije točno godinu, počeli su ozbiljniji građevinski radovi na dvorani da bi se ovih dana završilo izlijevanje ploče, što je uvod u konstruktivni nadzemni dio radova.

3,5 milijuna maraka, koje je uložila Federalna vlada u mostarsku sportsku dvoranu, od rujna protekle godine, do danas izgrađena je prateća ploča sa gredama i konstrukcijom koja prihvaća gornji dio tribina. Napravljeno je i oko 600 parking mjesta. 12 milijuna eura je prethodno odobrila Europska banka,a novca će za izgradnju biti i iz grant sredstava, piše BHRT.

Negdje u devetom mjesecu se očekuje njihov pozitivan stav za naš program dvorane koja je sad u toku. Osim toga, postoje grant sredstva koji su preko nekih IPA fondova dogovorena. Tko da bismo mi uskoro išli u natječaj za taj nadzemni dio u smislu instalacija, opremanja, zanatskih radova i slično, kazao je Edin Prašo, direktor Direkcije za izgradnju sportske dvorane.

Posljednja procjena vrijednosti dvorane je oko 40 milijuna maraka za koju je prvotni rok završetka bio godina i pol. Prašo poručuje da se ne može govoriti o rokovima ukoliko sredstva nisu operativna.

Mi sada imamo taj put kretanja i sredstava i komunikacije, sve se nekako samo otvorilo i nadati je se tom dobrom rezultatu. Što se tiče ove faze tribina, mi ćemo nju završiti do polovine iduće godine sigurno, a tada će nam biti operativne ove pare iz grant sredstava i iz kreditnih sredstava tako da ćemo automatski nastaviti završavati, navodi Prašo.

Proteklih godina Mostar je iznjedrio veliki broj vrhunskih sportaša u brojnim dvoranskim sportovima čiji su prvi sportski koraci bili na betonu ili u školskoj
dvorani. Prema najavama, ova bi se mostarska saga o dvorani mogla privesti kraju.

Ne očekujem ništa al’ ja bih volio da se varam, možemo se ovdje opet naći za pola godine. Ako smo do nulte deke došli za 30 godina, ja očekujem idućih tek možda 10-15 godina da se nešto uradi. Dotad će generacije i generacije sportaša koji se bave dvoranskim sportom propasti ili otići u drugu sredinu tako da ja to ne bih kao nešto pozitivno gledao, kaže Silvio Bubalo, vijećnik u GV Mostar.

Kada bude završena, sportska dvorana moći će primiti oko četiri tisuće ljudi. Planirani su komplementarni sadržaju ispod i oko dvorane koja će biti dom sportskim, društvenim i kulturnim zbivanjima.

(www.jabuka.tv / Foto: Facebook)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.