Nazdravili i uslikali se: Čović otkrio o čemu je razgovarao s Vučićem i Dodikom – Jabuka.tv

Nazdravili i uslikali se: Čović otkrio o čemu je razgovarao s Vučićem i Dodikom

Predsjednik Republike Srbije sastao se u ponedjeljak navečer u Beogradu s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Razgovor prijatelja. Predsjednik Vučić sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom HDZ BiH i zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem, objavljeno je na Instagram profilu predsjednik Republike Srbije.

Na svom Twitter profilu Čović je napisao da se u Beogradu razgovora o europskim integracijama, ekonomskom oporavku, bilateralnim odnosima te 25. godišnjici Daytonskog mirovnog sporazuma i zaštiti ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine.

Susret je održan kao nastavak regionalnih razgovora, a obuhvatio je europske integracije i perspektivu članstva dvaju zemalja u Europskoj uniji. Dužnosnici su razgovarali o Paketu proširenja Europske komisije te Ekonomsko-investicijskom planu EU-a za zapadni Balkan. Također, razgovarali su o bilateralnim odnosima te skorom obilježavanju 25. godišnjice potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma. Razgovarano je o stanju i saniranju posljedica Covid-19, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dodaje se kako su dužnosnici, govoreći o Paketu proširenja za 2020. godinu, istaknuli važnost procesa pristupanja Europskoj uniji za održavanje snažne europske perspektive regije, kao i za daljnju transformaciju ka izgradnji razvijenih i stabilnih zemalja. Suradnja s europskim partnerima na tom putu, kazano je, pospješit će željeni napredak.

Uvažavajući opredijeljenost ka pridruženju Uniji, razgovarano je o unaprijeđenju regionalne suradnje i jačanju dobrosusjedskih odnosa. Daljnji razvoj regije i poboljšanje odnosa od velike su važnosti za ostvarenje dugogodišnjih vanjskopolitičkih prioriteta poput EU članstva.

Europski put Bosne i Hercegovine je neupitan, izjavio je Čović, ističući potrebu za novim intenziviranjem napora na europskom putu. Plan za ekonomski oporavak zapadnog Balkana i razvijanje odnosa u regiji doprinijet će ekonomskoj konkurentnosti i gospodarskom jačanju.

U priopćenju se dalje navodi kako je plan EU-a vrijedan devet milijardi eura ponovno iskazao veliki napor europskih partnera za jačanje zapadnog Balkana i ubrzavanje oporavka od Covida-19 te ukazao na važnost regionalne suradnje i ubrzanja ekonomske konvergencije s Europskom unijom.

Konačno, povodom 25. obljetnice potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, dužnosnici su suglasno istaknuli kako je stabilnost Bosne i Hercegovine od velikog značaja za cijelu regiju. Ta stabilnost, naznačeno je, mora uvažavati sve konstitutivne narode Bosne i Hercegovine, njihova prava, opredjeljenja i legitimne političke predstavnike, koji, putem zaštite ustavnopravnog poretka i europskih vrijednosti uvažavanja, trebaju osigurati otklon od stagnacije i osigurati zajednički pomak ka stabilizaciji prilika te ostvarenju EU članstva i dugoročne sigurnosti i prosperiteta, stoji na kraju priopćenje za javnost HDZ-a BiH.

Opis sličan Vučićevom objavljen je i na Twitteru SNSD-a.

(www.jabuka.tv)


29 komentara

  • @suden:
   To “partitansko” sranje nije partizansko groblje, jer tu nije ukopan ni jedan partizan. Ukopani su samo mučki pobijeni Mostarci (i drugi), bez suda i suđenja, kako je to obiočno radila Titina govnarska bagra. To “goblje” treba sravniti sa zemljom i vratiti zemlju vlasnicima koja im je silom oduzeta. Vlasnici su katolička crkva i privatnici.

 • Najveći problem u Bosni i Hercegovini su Muslimani. Stalno prijete nekakvim ratovima (Bakir), odbijaju svaku mogućnost nekog dogovora, smatraju da su oni ti koji odlučuju o svemu.

 • Idao si Branitelje potpiso Trecu revizíju na reviziju Hrvate skidaju Muslimane pouečavaju muslimanske komisije Hrvatim presuđuju tebe Čolaka Barise i Sejde Ljubića nek je sram ódat ovom zemljom suzama i krvljum natopljenom sve ste unistili narod iseli

 • Dragan Čović je stvorio neprijatelje u hrvatskom korpusu iz kojeg potječe,a kojem nepripada..
  Nitko ne negira muslimansku bahatost,ali svatko zna za srpsku prepredenost,vidimo sve što se događa oko nas,u Crnoj Gori,na Kosovu,u Vojvodini,pa ako hoćete vidimo i srpsku bahatost u Hrvatskoj,samo su tamošnji političari to primirili.
  Velikosrpske težnje nisu splasnule naprotiv oni (srbi) i sada nastoje preko srpske pravoslavne crkve ostvariti Načertanije,samo lokalana politka je nepismena i podkupljiva pa niti zna nešto o Načertanijama,a lako je se ušutka sa par tisuća maraka!

  Bilo kako bilo Čoviću past ćeš i to od Hrvatske strane,i ti i svi toji nepismeni i arogantni hadezovci!

  • Naravno da srbi ne odustaju. Od raspada rimskog carstava pokrštavaju katolike od Kosova na ovamo i proglašavaju ih Srbima. Namanja je jednom uspio pokrstit sve do Imotskog ali je hrvatina Tvrtko sve vratio u prvobitne položaje. Kasnije je herceg Stjepan pomrsio granicu misleći da će se bolje borit protiv turaka ako budemo zajedno. I on je bio naivan jer su pravoslavci više radili protiv njega, nego u njegovu korist.

 • Moje skromno misljenje je da je ovo jedan od rjetkih pravilnih poteza nasega vodje… Udruziti se sa srbima i suprostaviti se bosnjacima koji nas zele oboje potlaciti i protjerati iz bih. A na dobrom su putu

 • Trenutna najveća ugroza nam prijeti od muslimana. Peta kolona radi punom parom tako da neki naivci iz naseg naroda razmisljaju kao ovaj komentator iznad. Slicno ko i babe tracibabe, pojma nemaju o politici ali uvijek imaju negativan komentar. Najcesce su to bivši propali biznismeni, vedrili i oblacili, uvlacili se i Čoviću, sad im svatko kriv, svi lopovi a najveci lopovi su bili oni, svom narodu su uplacivali minimalce minimalca, krali di su mogli, optuzuju Čovića iako pojma nemaju šta covjek radi, sa cim se bori, koliko je tezak taj posao. Zatim imate negativne komentatore koji misle da mogu bez ikakve škole vladati svijetom i operirali bi oni da im ponudite kirurški nož. Mute vodu koliko mogu zbog svog osobnog nezadovoljstva,tako glupi i slijepi idu na ruku nasim neprijateljima. Eto to smo mi jalni Hrvati, neka susjedu krepa krava pa cemo biti sretni

 • E moji Hrvati, na šta nas dovede ovaj izrod komunistički. I da niko u intelektualnom svijetu ili iz Crkve ne upita šta to taj čovjek radi i da kaže da je dosta. SRAMOTA!!!!!

 • Maknite se od tog klavira, raštimat će se, bagro!
  P(l)aćenici nas vode žedne preko vode. A ti narode, glup li si i zadrt i zadojen mržnjom. Nisi svjestan da mala raja na svim krajevima ove plave lopte jednako pati, i da nas ista vrsta pacenika krade i mulja. A vi se lozite na nacije, na religije, na “moj ćaća je jači od tvog ćaće”..vaša djeca će vas se stidit kad vide sta ste im ostavili u nasljeđe. Glupost i smrad! Budite se, p**** vam materina!

  • Mnogo si pametan! Pustio bi ja njega ali neće on mene. Neki jednostavno ne podnose da svi budu jednaki među jednakima nego vode rat do istrebljenja. Ili kako rekoše neki naši susjedi, do istrage naše ili vaše.

 • Hrvati nikad neće prihvatiti četnike za prijatelje, Čović nam gura situaciju kao u drugom svjetskom ratu, kad su se Hrvati borili za marksističke i nacističke ciljeve a Četnici klali po zabitnim selima!
  Smeće prosrpsko hadezovsko !

 • Jeste mislili naguziti Hrvate ali tko se zadnji smije najslađe se smije. Čović će sigurno učiniti sve najbolje sto se može u ovakvim okolnostima. Muslimani su potegli mačka za rep, posljedice ce sami osjetiti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.