Navršila se 21 godina od nikad razjašnjenog atentata na doministra Jozu Leutara – Jabuka.tv

Navršila se 21 godina od nikad razjašnjenog atentata na doministra Jozu Leutara

Dvadeset i jedna godina od stradanja zamjenika federalnog ministra unutarnjih poslova Joze Leutara navršena je danas, a ta je godišnjica obilježena jutros u 7.45 sati u vrijeme njegova stradanja.

U znak sjećanja na lik i djelo Leutara izvršeno je postrojavanje policijske jedinice Federalne uprave policije te polaganje vijenca na spomen-obilježje koje se nalazi na mjestu stradanja u ulici Alipašina u Sarajevu.

Na današnji dan 1999. godine izvršen je atentat na Jozu Leutar, tadašnjeg zamjenika ministra MUP-a, a taj slučaj se još nalazi među neriješenim ubojstvima.

Leutar se 16. ožujka u službenom automobilu vozio na posao kada je u 7:45 sati ujutro u sarajevskom naselju Ciglane eksplodirala eksplozivna naprava koja se nalazila u njegovom vozilu.

U automobilu bio je i vozač Željko Ćosić koji je preživio.

Leutar je preminuo u Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo 28. ožujka od posljedica eksplozije naprave postavljene u njegov službeni automobil, a ukopan je na groblju “Masline” u Mostaru.

(Fena)


4 komentara

  • Iza svega stoji famozni AID, a iza AID – a SDA. Ista je to banda, kao i banda što je ubila generala Vladu Šantića i hrvatske povratnike u središnju Bosnu, te Kakadara. Ovo je dio plana o velikoj “muslimaniji” i da po svaku cijenu treba istjerati iz BiH Hrvate i Srbe. Isto misle i rade SDA, SDP, DF, Naša stranka…,mislio je Alija, nastavio Bakir, Sejdo, Nikšić, i svi drugi velikomuslimanski nacisti.

  • I danas su na vlasti u BiH oni koji su odgovorni za ovo ubistvo. I danas ti zlokovci slobodno setaju i rade na istrebljenju i prevarama protiv hrvata… Nalogodavci i pocinioci na slobodi i danas prijete i drze predavanja hrvatima. Nasi cute i ne poduzimaju nista. Ili su ucjenjeni ili su obicne pi… ke..,

  • Kruševo i ubojstvo 9 bojovnika HOS-a, ubojstvo Šantića, ubojstvo u Grabovini i Borku, ubojstva po srednjoj Bosni, ubojstvo Joze Leutara…………mogli bi tako u nedogled. Toga ima kod muslimana na vazdan, a isto toliko ili još više kod Srba.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.