Navijači Zenita ne žele gay i tamnopute igrače

Otkako je Zenit krajem ljeta doveo Belgijca Alexa Witsela i Brazilca Hulka, plativši za svakog po 40-ak milijuna eura, u klubu nema mira. Prvo su se bunili igrači, a sada i – navijači.

Oni traže da klub iz momčadi izbaci sve homoseksualne i tamnopute nogometaše (!?). Prema Landscroni, najvećem fan klubu Zenita, tamnoputi igrači su “nagurani klubu u grlo i samo izvlače negativnu reakciju”, dok homoseksualci iz kluba “nisu vrijedni njihovog velebnog grada”.

Klub se ekspesno distancirao od navijača, trener Luciano Spaletti je za klupsku internetsku stranicu rekao:

“Tolerancija je za mene najveća sposobnost da razumijem i prihvatim različitosti. Tolerantnošću se borite protiv bilo kakvog oblika gluposti. Mislim da je Zenit kao klub dokazao da zna što je tolerancija i tolerantno ponašanje. Momčad je sastavljena od igrača s različitih kontinenata i etničkih zajednica koji dobro rade u ostvarenju zajedničkog cilja.”

Navijači su pokušali objasniti kako oni ‘nisu rasisti i da je momčad sastavljena od bjelaca klupska tradicija koja pocrtava klupski identitet i ništa više od toga’. No, nakon ovakvih ispada ne može ih ‘oprati’ niti sva voda iz Neve ili more iz Finskog zaljeva gdje se negdašnji glavni grad Ruskog Carstva i nalazi.
Brazilski reprezentativac Wagner Love nedavno ih nazvao ‘najvećim rasistima u Rusiji’, a dobro ih je upoznao tijekom sedam sezona u CSKA-u.

Prije njega Kamerunac Serge Branco je rekao da su u Sankt Peterburgu navijači ‘pravi rasisti’, te zaključio: “U civiliziranoj zemlji zbog ovakvih navijača bi klub automatski ‘šutnuli’ u treću ligu.” (Sportski.net)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.