Navijači i simpatizeri Širokog Brijega odlično se zabavili uz kviz “Plavo-bijeli”

Prvi kviz o bogatoj povijesti NK Široki Brijeg, pod nazivom ”Plavo-bijeli”, održan je u četvrtak navečer u caffe baru Eko u Širokom Brijegu.

Različite generacije navijača Širokoga Brijega uz dobru i zabavnu atmosferu prisjetili su se nekih od lijepih, ali i manje lijepih trenutaka iz bliže i dalje prošlosti kluba.

Uz 10 ekipa koje su se prijavile na kviz, navijači i simpatizeri kluba s Pecare mogli su se družiti sa sadašnjim i bivšim igračima kluba koji su svojim dolaskom htjeli dati podršku organizatorima koji su se odlučili napraviti kviz o voljenom klubu. Tako su u poznati širokobriješki kafić stigli legende kluba Wagner Santos Lago, Stanko Bubalo i Jure Ivanković, ali  aktualni članovi “Plavo-bijelih” kapetan Dino Ćorić, Danijel Kožul i Ante Hrkać. 

Bivši i sadašnji igrači podržali su organizatore svojim dolaskom

Organizatori su pripremili 50 pitanja podijelijenih u pet krugova s po 10 pitanja, a na mnoga od njih natjecatelji su se morali dobro zamisliti kako bi se prisjetili točnih odogovora.

U stankama između krugova natjecateljima su kao iznenađenje, puštene video poruke bivših igrača Širokoga Brijega, koji se navijači vrlo rado sjećaju. Tako su Širokobriježane pozdravili Brazilci Marciano, Ronielle, Ricardo Baiano, Renato Alves Gomides te Luka Menalo i Luka Bilobrk. 

Ovo je bio prvi naš kviz o našem voljenom klubu koji ima lijepu i prilično dugotrajnu povijest, s puno zanimljivih događaja, a mi se nadamo kako ćemo ga ponoviti i iduće godine. Imali smo 10 ekipa što je za prvu godinu i više nego dobro. Drago nam je što su svi naši gosti bili ugodno iznenađeni s pitanjima, a ovim putem bih želio čestitati svim ekipama, a posebno prvim trima koje su pokazale najviše znanja o najdražem klubu, kazao je za portal Jabuka.tv jedan organizatora Ivan Skoko.

Tijekom cijelog kviza vladala je zabavna atmosfera

Prvo mjesto osvojila je ekipa “Centaršut Joje Barišića” s 40 osvojenih bodova.

Pobjednička ekipa “Centaršut Joje Barišića” s Wagnerom i organizatorima

Drugo mjesto pripalo je ekipi “H’07” s 31 osvojenim bodom, dok je treće mjesto pripalo ekipi “96” s 28 osovojenih bodova.

Drugo mjesto za ekipu “H’07”

Tri ekipe dobile su nagrade u vidu pehara, dresova te ostalih klupskih rekvizita koje su im dodijelili Jure Ivanković i Wagner Santos Lago.

Treće mjesto za ekipu “96”

Mislim da smo se svi prije svega dobro zabavili, bilo je to jedno jako lijepo druženje navijača.A kviz kao kviz, neka stvarno jesu bila vrlo zahtjevna i teška, a ja osobno sam dosta čitao monografiju NK Široki Brijeg, a dosta toga opet znam iz nekih sjećanja. Neka pitanja iz starijeg razdoblja smo pogodili, neka nismo, a na kraju mi smo imali 40 bodova, a druga ekipa je imala 31, tako ispada da smo pobijedili uvjerljivo, ali nama toliko to nije bilo niti važno.

Važno je bilo dobro se zabaviti, a nadam se kako će ovakav kviz ući u tradiciju, jer bi onda vjerujem približili još više naš klub nekim navijačima i simpatizerima koji i ne dolaze baš često na utakmice, a da pritom upoznaju bogatu klupsku povijest. Znamo da je u posljednje vrijeme bilo dosta negativne atmosfere oko kluba zbog loših rezultata, ali vjerujem kako dolaze bolji dani i ovaj jedan ovakav kviz može biti dobra najava pozitivne atmosfere u bližoj budućnosti, kazao je za portal Jabuka.tv ispred pobjedničke ekipe mladi Filip Kožul.

Konačni poredak svih ekipa

Pitanja na kvizu obuhvatila su cjelokupnu povijest kluba od osnutka davne 1948. godine pa sve preko nastupa u Ligi Herceg-Bosne i do današnje Premijer lige BiH. Posljednjim pedesetim pitanjem odana je i počast preminulom vrataru Krešimiru Bandiću, kojeg navijači kluba s Pecare zasigurno neće zaboraviti, što su pokazali i velikim pljeskom.

Pitanje o Krešimiru Bandiću, nakon kojeg se prolomio pljesak među natjecateljima

(www.jabuka.tv)


21 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.