Navijači GOŠK-a napadnuti po povratku iz Sarajeva

Navijači Nogometnog kluba “GOŠK” iz Gabele napadnuti su sinoć na izlasku iz tunela na Ivan-sedlu, nedaleko od Konjica, po povratku sa utakmice iz Sarajeva, potvrdio je Srni predsjednik navijača ovog kluba Nikola Raič.

On tvrdi da je kombi, u kome se nalazilo 12 navijača, kamenjem napalo dvadesetak napadača, koji su  čekali u zasjedi odmah nakon izlaska iz tunela na Ivan-sedlu, te dodaje da su Gabeljani jedva izvukli živu glavu.

“Gošk” je igrao sa “Olimpikom” iz Sarajeva i sve se završilo bez incidenata, ali Raič sumnja da napadači pripadaju navijačkoj grupi ”Manijaci”, koja bodri “Željezničar” iz Sarajeva.

”Napadnuti samo samo zato što smo Hrvati. Naše ponašanje na utakmici u Sarajevu bilo je najnormalnije. Mi smo tek ove godine ušli u Premijer ligu i nemamo ni sa kim neraščišćenih računa. Ovo je bio revanšizam i trebalo je napraviti teški incident zbog onoga što se desilo u Banjaluci, pa su se htjeli iživiti na nama”, tvrdi Raič.

On smatra da se namjerno žele proizvesti incidenti i stvoriti nacionalni sukobi.

”Zasuli su nas kamenjem, izašli na put. Ogromno kamenje su bacali na vozilo i posebno prema vozaču. Jedan kamen od nekoliko kilograma, srećom, udario je u štok vrata u visini moje glave i pogodio me u leđa. Samo sam zalegao i dodao gas, a oni su upalili bengalke da ubace u vozilo i zapale nas”, ispričao je Srni Raič, koji je bio i vozač kombija.

Navijači “Goška” u međuvremenu su pozvali policiju koja, kažu, nije krenula na lice mjesta, već su izjave dali u policiji u Konjicu.

U Policijskoj stanici Konjic potvrđeno je da je napad u nedjelju navečer prijavljen i da je policija poduzela sve potrebne mjere da bi pronašla napadače.

Zbog nereda na stadionima u zadnjih petnaestak  dana prekinute dvije utakmice  Premijer lige BiH, i to  28. rujna u Mostaru, gdje su igrali  “Zrinjski” i “Velež”, te 24. rujna u Banjaluci   između “Borca” i “Željezničara”.

(www.Jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.