Navijači Betisa napadnuti u Zagrebu

Skupina zamaskiranih Bad Blue Boysa napala je u Zagrebu četvoricu navijača španjolskog nogometnog kluba Betis koja su doputovala na utakmicu s Dinamom, izvijestile su u srijedu novine Diario de Sevilla.

Neimenovane žrtve ispričale su tim španjolskim novinama da su napadnuti u utorak navečer po dolasku u Zagreb.

Izašli smo iz taksija i tražili gdje se točno nalazi hostel. Najednom nam se približio jedan muškarac i ljubazno nas upitao gdje smo smješteni, rekao je navijač Betisa.

Nakon što smo mu odgovorili, pozvao je ostale koji bili ondje. Poprskali su nas suzavcem i počeli tući, dodao je.

U napadu je sudjelovalo otprilike osam zamaskiranih muškaraca. Nakon što su poprskali oči gostima ukrali su im ruksak i dvije Betisove zastave.

Oborili su me na pod i cipelarili, pa imam više modrica na nozi. Uspjeli smo zatim pobjeći, ispričao je uplašeni mladić.

Španjolci su prijavili napad hrvatskoj policiji, koja je odmah izašla na teren, pa uzela žrtvama otiske prstiju rekavši im da će pokušati pronaći ukradene stvari. Policija im je također rekla da su ih napali Bad Blue Boysi jer se njihova službena udruga nalazi u blizini.

Sama policija nam je rekla da su nas napali Dinamovi ultrasi jer se naš hostel nalazi samo nekoliko metara od njihovih prostorija, ispričao je Betisov navijač. Rekao je da se udruga nalazi u prolazu od kuda su izašli napadači na ulicu, a prema opisu se čini da je riječ o Ilici 37. To mjesto se nalazi blizu Trga bana Josipa Jelačića.

Policija nije trenutno odgovorila na upit Hine.

Lakše ozlijeđeni gosti rekli su da će promijeniti smještaj, te su pozvali ostale navijače Betisa da budu oprezni tijekom boravka u Zagrebu. Betis je prodao oko 400 ulaznica svojim navijačima od ukupno 1.254 koje su im bile na raspolaganju.

Dinamo i Betis će u četvrtak s početkom u 18.45 sati odigrati uzvratnu utakmicu 1/16 finala Konferencijske lige. Dinamo je prije tjedan dana pobijedio s 1-0 u Sevilli gdje je UEFA bila zabranila gostovanje Dinamovim navijačima.

Europska krovna nogometna organizacija ove sezone ne dopušta Dinamovim navijačima ulazak na europske stadione jer su u kolovozu nasilni Bad Blue Boysi otputovali u Atenu i sukobili se s navijačima AEK-a prilikom čega je ubijen jedan grčki navijač.

Otputovali su ondje premda im je bilo zabranjeno prisustvovanje utakmici. Više od sto osoba bilo je pritvoreno u Grčkoj, a sudski postupak protiv njih i dalje traje.

(Hina | Foto: Pixsell)

11 komentara

  • Sta fali stoki da ne kazem kravama ovcama kozama na neki nacin muznim ljubimicama necu rec domacoj stoki da ne kazem tim divnim bicima na neki nacin daju mlijeko da ne kazem to sto pijemo necu rec daju i sir jeli.hvala.

  • Čim dajete prostora i objavljujete ovakve vijesti oni se osjećaju važni i moćni. Stoga je moj prijedlog, ne objavljujte ove vijesti jer im nećete biti besplatna reklama.

  • Baš je bilo tako kako piše,ha ha ha ha ha..Koji moron moraš biti pa povjerovati sve što ti novinari napišu,a tek autentičnost tih Španjolaca..Jesu ponijeli i zastavu LGTB kojima taj klub daje veliku podršku i njegovi navijači..Nikad mi neće biti jasni ljudi koji slijepo vjeruju sve što pročitaju da je bilo tako,stvarno svaki komentar za takve je suvišan ne samo za ovu temu i priču nego općento..

  • Zašto se nogometni klub Dinamo ne odrekne javno takvih navijača već urigiraju skupa sa političarima da ih puste iz grčkog zatvora.
    Ovim i ovakvim treba vječno zabranit na stadion gdje dolaze normalni ljudi.

    • Zašto se ORIJUNA javno ne odrekne onih našmrkanih narkomana,koji blokiraju Autoceste,pucaju na Hrvatsku policiju,premlaćuju koga god dohvate i niko nikada nije od njih kriv ni za što🤫🤫🤫🤫

  • Kroz ovakvu vrstu navijača bilo Dinama ili Hajduka želi se naštetiti ugledu Hrvatskog sporta i postignutim rezultatima. Treba raskrinkati one koji stoje iza svega ovoga.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.