“Nasmiješeni papa” koji je vladao samo 33 dana

Papa Ivan Pavao I., koji je na toj funkciji 1978. godine bio samo 33 dana, bit će proglašen blaženim, što može voditi do proglašavanja svetim, objavio je Vatikan u srijedu.

Sveta Stolica je priopćila da je papa Franjo odobrio dekret kojim se priznaje čudesno izlječenje 11-godišnjakinje u Buenos Airesu zagovorom Ivana Pavla I.

Albino Luciani, prozvan “nasmiješenim papom”, umro je samo 33 dana nakon izbora za poglavara Katoličke Crkve.

Naslijedio ga je Ivan Pavao II., čime je 1978. u crkvenoj povijesti upisana kao godina trojice papa pošto je Pavao VI. vodio Crkvu do smrti u kolovozu.

Njegova nagla smrt inspirirala je nekoliko knjiga teorija zavjere, uključujući ubojstvo i trovanje. Te su teorije odbačene i vjeruje se da je Ivan Pavao I. umro od srčanog udara u snu. Bilo mu je 65 godina.

(Hina | Foto: Vatican News)

1 komentar

  • Eno ga ” teorija zavjere”. Kao i Ratzinger koji ne bi radio šta radi ova globalistička sluga ” papa” Franjo. Nedavno mrtvoj ženi još igla u ramenu , ona mrtva, ali nije od vakcine to je teorija zavjere. Kao i sve u zadnje dvije godine ispred naših očiju što se događa, proglašeno je ” teorijom zavjere”. To je više toliko smiješno da samo NAJVEĆI IDIOT ne vidi da to nisu teorije zavjere, nego stvarnost.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.