Nasljednik Nintendo Switcha stiže ove godine?

Obzirom da je prosječni životni ciklus konzola otprilike sedam godina, a ove godine u ožujku Nintendo Switch slavi upravo sedmi rođendan, krenula su predviđanja da bi se njegov nasljednik mogao pojaviti uskoro.

Naime, u kolovozu je na Gamescomu Nintendo prikazao tehničke mogućnosti svoje nove konzole iza zatvorenih vrata, a ista je prema nekim medijima zbog naprednih mogućnosti poput ray tracinga i DLSS-a kvalitetom prikaza navodno usporediva s PlayStationom 5 i posljednjom inkarnacijom Xboxa. Dapače, partneri Nintenda su navodno već dobili developerske primjerke kako bi priredili teren za njegov izlazak.

Analitičar Kantan Gamesa, dr. Serkan Toto, je za portal Gameindustry.biz izjavio kako čvrsto vjeruje da će se Nintendo Switch 2 pojaviti ove godine, prenosi Bug.hr.

Vjerujem da će se novi hardver pojaviti 2024. godine po cijeni od 400 dolara. Izgledno je i da će igre koštati više: 70 dolara.

Obzirom da je spomenuti stručnjak za Nintendo, njegove riječi imaju dodatnu težinu, te sumnjamo da griješi kada kaže da će slijedeća iteracija Switcha biti vrlo slična trenutnoj uz neke nove mogućnosti koje će Nintendo sasvim sigurno dodati, no gotovo je sigurno da neće odustati od prijenosnog formata zbog Pokemona.

Analitičar Ampere Analysisa, Piers Harding-Rolls, podupire njegovu izjavu još smjelijim riječima kako je izgledno da će ove godine tržište konzola biti obogaćeno novim uređajem, “više nego vjerojatno Swithcom 2”, kako se primičemo kraju godine.

Dakako, Nintendo odbija komentirati ovakve tvrdnje, no kako ova tvrtka godišnje novitete poslovično najavljuje u veljači, lako moguće da uskoro dobijemo i službenu potvrdu, te nešto više detalja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.