Lana Pudar dobila stan u Sarajevu

Općina Centar u četvrtak je u Sarajevu dodijelila moderno uređeni stan najboljoj bh. plivačici Lani Pudar, a ključeve su joj uručili načelnik Srđan Mandić i vijećnik Denis Challenger.

Načelnik Mandić izrazio je zadovoljstvo što je Općina Centar dobila novu stanovnicu, zlatnu Lanu Pudar.

Vrhunskim rezultatima koje je donijela u našu zemlju Lana nas je zadužila da pokažemo da cijenimo rad, trud, zalaganje i predanost. Zadovoljstvo nam je što će od danas Lana Pudar biti stanovnica općine Centar. Lana je građanka svijeta, a nama je privilegija da je ona odabrala za mjesto boravka u Sarajevu upravo općinu Centar. Lana je našu zemlju u svijetu predstavila na najbolji mogući način, a najmanje što možemo učiniti zauzvrat je da joj omogućimo adekvatne uvjete za daljnji napredak i trenažni proces, poručio je Mandić.

Prošle godine je obitelj Pudar uputila zahtjev za dodjelu stana Povjerenstvu Općinskog vijeća Centar za poslove iz stambene oblasti. Tadašnji predsjednik Povjerenstva, vijećnik Denis Challenger bio je i inicijator dodjeljivanja stana Lani Pudar, a prijedlog je jednoglasno usvojilo Općinsko vijeće Centar.

Lana Pudar: Želim olimpijsko zlato

Ovo je još samo jedan u nizu dokaza kojim je Općina Centar pokazala koliko cijeni uspješne sportaše iz cijele BiH i koliku podršku pruža sportistima.

Veliko hvala Općini Centar i načelniku Srđanu Mandiću i svima koji su dali svoj doprinos da se ovaj stan uredi. Čast mi je i zadovoljstvo kada vidim koliko ljudi i koliko ova općina cijeni uspjehe koje sam ostvarila. Stan će mi biti od velikog značaja za ugodan boravak u glavnom gradu tijekom trenažnih procesa, poručila je Pudar.

Stan od 78 četvornih metara prije uručenja ključeva prošao je kroz kompletnu rekonstrukciju. U zajedničkoj akciji su sudjelovale društveno-odgovorne kompanije.

Lana Pudar i Džanan Musa najbolji sportaši, a Zrinjski najbolja ekipa u BiH

Lana Pudar je u 2023. godini osvojila devet europskih i svjetskih medalja od čega pet zlatnih, dvije srebrne i dvije brončane medalje. Sudjelovala je na 12 velikih finala, ostvarila dvije olimpijske norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine te postigla šest rekorda, dva europska juniorska rekorda, tri rekorda juniorskih prvenstava, jedan rekord svjetskih prvenstava i osvojila je pehar za najbolju plivačicu Svjetskog juniorskog prvenstva.

Zahvaljujući našoj sireni iz Mostara, himna Bosne i Hercegovine je postala uobičajena melodija na svim značajnijim plivačkim natjecanjima u Europi i svijetu. I s novim stanom, nema sumnje da će joj uvjeti biti lakši, a rezultati još bolji, priopćeno je iz Općine Centar.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Jos neki stancic da dobije i u Banja Luci pa da zaokruzimo priču.
    Dobila u Mostaru dobila u Sarajevu, jos da u Banja Luci pa da se tata Pudar namiri. Pa da.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.