Naša TV predstavila program i svoje novinare

Prvi programski sadržaji Naše TV sa sjedištem u Mostaru trebali bi se početi emitirati u ponedjeljak, 14. ožujka u 17.30 sati emisijom ”Dobar dan Hercegovino”, rečeno je na tiskovnoj konferenciji uredništva Naše TV na Bišću polju u Mostaru.

U 19.00 sati bit će emitirana središnja informativna emisija dnevnik, a od 20 sati tematske i dijaloške emisije.

”Do početka programa, u 17.30, bit će prikazivane video stranice, glazbeni spotovi i promidžbeni program, a s vremenom i programi o Europi i Europskoj uniji”, kazao je izvršni direktor Naše TV, Ivan Cigić, dodajući da će na kraju godine ova televizija imati respektabilnih sedam sati programa.

Također su za nedjelje najavili prijenos svetih misa iz gradova Hercegovine, odnosno emisiju o religiji, dječju te emisiju za dijasporu kao i jedan zabavni show subotom uvečer.

Naša TV je, po riječima Cigića, uspostavila suradnju s njemačkom kućom Deutsche Welle i više produkcijskih kuća u Hrvatskoj te dopisničku mrežu na razini BiH kao i suradnju s agencijama Sense i Fena.

”Naša TV je ozbiljan i, mislim, dugovječan projekt”, ocijenila je glavna i odgovorna urednica Naše TV, Hloverka Novak Srzić.

”Namjere su nam da ozbiljno u ovom medijskom prostoru zauzmemo svoje mjesto i obraćamo se svim stanovnicima ovih područja, koja su doista medijski bili potpuno zanemarena”, smatra Hloverka Novak Srzić, dodajući kako je mišljenja da će se ta nepravda pojavom Naše TV ispraviti.

Ona je dodala također kako će Naša TV biti neovisna od bilo kakvih političkih opcija s bilo kakvim partikularnim i inim interesima.

”To je platforma koja nam osigurava da smo ozbiljan i dugovječan projekt. Mala javna lokalna TV na hrvatskom jeziku koji je bio godinama zanemaren na javom servisu”, napomenula je glavna i odgovorna urednica Naše TV.

Inače, riječ je o privatnoj TV kući na hrvatskom jeziku za čiju je realizaciju od ideje proteklo 3 godine. Osnivači Naše TV su 55 gospodarstvenika iz Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.

”Pedeset pet osnivača Naše TV ostvaruje svoje vlasništvo slijedom uplate ulagačkoga kapitala i na osnovu te koncepecije stvoren je jedan ravnopravan odnos među ulagačima”, informirala je direktorica Naše TV Željka Kvesić.

”Temeljni cilj Naše TV je program na hrvatskom jeziku namijenjen pučanstvu s ovog područja, a bavit će se lokalnim temama”, dodala je Kvesić napominjući kako će kvalitetu programa ostvariti na osnovu tehničkoga i programskoga tima koji se sastoji od 24-ero mladih ljudi.

Program Naše TV građani će moći pratiti putem programskih operatera Home TV i Telemacha.

(Fena | Foto: Domagoj Ledić)26 komentara

 • Sve ok, jedva čekam da krene, ali mislim da niste trebali dnevnik staviti u 19 nego u 19 i 30, jer u 19 su sada uglavnom dnevnici velikih tv kuća a vaš bi bio idealna nadopuna za njih

  • HAHAHAHA …. POTPISUJEM! sport će se svoditi na zrin(j)ski, kultura na mostar film, summer festival, poljoprivreda na mostarsku pijacu, vremenska prognoza na meteorološku stanicu na b.brijegu…. uglavno REŽIM TV!

 • Svaka cast za nasu tv i onima sto su pokrenuli ovaj projekt, da i mi imamo svoju tv. Trebelo je ovako nesto napravit i ranije.

 • Dobro je da je ovo privatna tv pa ko hoće gledati može a ko neće nemora je ni gledati ni plaćati. Na home tv je u osnovnom paketu koji dođe mjesečno oko 15 km tako da nije ni preskupo.

 • Kaže da se puno očekuje od ove TV kuće da naprosto dopuni ono što nam fali u našim životima.hoće li to ovi tamo što vode i i financiraju to sve shvatiti. Mislim da neće jer će sve mjeriti novcem…toliko… I mislim da,su treba li stavit dnevnik šest i pol jer bi tako bili brzi od ovih ostalih u državi. I da se zove vijesti pola dana….

 • Koliki li su “interesi” prevladali da si se odlučila predstavljati jednu ovakvu malu “interesnu” skupinu željnu medijske pozornosti? Po čemu bi ovo trebao biti “hvale vrijedan projekat” kada njeni utemeljitelji nemaju baš “hvale vrijedan” put rasta i nastanka iz ničega, preko rata, u “cijenjene” gospodarstvenike? Zar, nebitno na koji način stečen novac, je jedino mjerilo i pokazatelj uspješnosti, moralnosti i vrijednosti? Osobno, a i većina koju sam sretao u zadnjih 25 godina, je mišljenja da nema ničega časnoga u nastanku, putu i razvoju ovih “velikana” naše gospodarske scene, već to mogu zahvaliti isključivo namjernim kanalizirano usmjerenim načinom poslovanja u vrijeme ratnih strahota, kada su se bogatili, dok su drugi umirali i crkavali, čije izvorište kapitala “prvog milijuna” predstavlja pražnjenje trezora SDK RH 91′ pod političkim pokroviteljstvom svemoćne partije koja sebe milozvučno naziva hadeze(kapeju). Bez lustracije nema otriježnjenja niti bilo kakvog “hvale vrijednog projekta”. Ukoliko želiš dočekati gosta u svojoj kući, onda kuću treba malo pomesti i u red dovesti, ili će mo sve pod tepih? Treba odvojiti žito od kukolja i njivu zasaditi zdravim sjemenom ukoliko želimo sa nje ubrati dobar rod. Ovima ne treba rod jer oni ne jedu plodove sazrile i ubrane na našem kršu.

 • Privatna Tv-ja će veličati privatne moćnike i vodeće političare i njihove partije,točnije one koje će ih i finansirati.

 • Tribalo bi uključit i ove druge milionere koji su toliko utajili da malo pomognu našu tv. Ali kako to postići? To je odličan projekt ali skup, šta ti je jedan milion za tolike potrebe. Koliko košta jedna emisija. Koliko je miliona otišlo kroz ove godine moglo se tv za regiju napravit davno. Ko da je ikomu to bilo važno. Ima i jeftinijih medija pa se nisu uspjeli održati. Zato su polupismene seljačine za malo sredstava pokrenuli portale, pa udri pljuj čas ovoga čas onoga bez ikakva kriterija.

 • Predlažem im emisiju koja će biti jako gledana (tko ima uopće mogućnost) s temom “život u Š.Brijegu” inače bogatom i razvijenom gradu i okolnim selima, naročito prema zapadu od mosta na Ugrovači. Tema neka bude uživanje naroda u vodovodu, dobrim cestama kao i čistoća uz ceste.Onda se mogu vratiti u kvazi -grad i snimit tragikomediju o sječenju ili ti ga pilanju tek postavljenog asvalta kod Soptinih kuća(nakon tjedan dana) i o bari ili ti ga ogromnoj lokvi vode ispred “Varteksa”.Može i o svakodnevnim pljačkama kao npr.jutros na Kočerinu kiosk..ali, isti kiosk i prije pet dana.Eto tema ko u priči.

 • Ceste su uredne, okoliš i bare također, stručnjaci za nikad nije kasno također…za ozbiljne teme i objektivne emisije triba puno volje i sredstava. Di su dopisništva, ili će ti malobrojini mladi stručnjaci odat okolo i snimat ? Oće li im iko išta plaćat ili će od slave živit jer su bili na televiziji?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.