Narodna knjižnica HNŽ-a izabrala najljepša ljubavna pisma u povodu Valentinova – Jabuka.tv

Narodna knjižnica HNŽ-a izabrala najljepša ljubavna pisma u povodu Valentinova

Narodna knjižnica Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Mostar raspisala je Nagradni natječaj za najljepše ljubavno pismo u povodu Valentinova za učenike osnovnih i srednjih škola u Mostaru, pobjednici u kategoriji osnovnih škola su Leo Landika i Dragan Boban, dok je najljepše pismo u kategoriji učenika srednjih škola napisala Veronika Perić.

U vrijeme poruka, mailova, kad se romantične poruke skraćuju emotikonima i šalju putem društvenih mreža, želimo se prisjetiti vremena kada se ljubav izražavala u obliku ljubavnih pisama. Zbog toga smo pozvali sve mlade da iskažu svoju kreativnost, stvaralaštvo i podijele ga s nama u obliku proze ili stihova povodom Valentinova, priopćeno je iz Narodne knjižnice HNŽ-a.

Navode kako se pozivu odazvao veliki broj učenika te da im je u mnoštvu prekrasnih pisama bio izazov izabrati one najljepše.

Zbog velikog broja dostavljenih pisama u kategoriji osnovnih škola izabrali smo dva pobjednika koji su svojim tekstovima osvojili naša srca i zaslužili biti pobjednici. Pobjednici u kategoriji učenika osnovnih škola su Leo Landika i Dragan Boban, učenici Treće osnovne škole iz Mostara, dok je u kategoriji učenika srednjih škola najljepše pismo napisala učenica Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca Veronika Perić. Naše kreativne pobjednike ugostili smo danas na Dječjem odjelu Narodne knjižnice HNŽ-a i uručili im prigodne darove, ističu iz navedene knjižnice.

Narodna knjižnica HNŽ-a pripremila je i izložbu i dnevne preporuke najpoznatijih, najpopularnijih i najčitanijih ljubavnih romana svih vremena, a sve kako bi svoje korisnike podsjetili na naslove koji, kako kažu, oduševljavaju generacije čitatelja.

Unatoč otežavajućim okolnostima uzrokovanih koronavirusom i mjerama donesenim za zaštitu građana, nastojimo biti na usluzi svim svojim korisnicima, približiti im knjigu te otkriti ljepotu druženja s knjigom. Statistički podaci pokazuju da naši korisnici nisu zaboravili Knjižnicu te da se u društvu dobre knjige lakše nose s izazovima koji ih okružuju, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv | Foto: Narodna knjižnica HNŽ)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.