Napravljeni prvi koraci za izgradnju novog atraktivnog naselja u Čapljini

Čapljina bi uskoro mogla dobiti davno najavljeno novo atraktivno naselje za stanovanje s neophodnom infrastrukturom, parkovima i šetalištima uz rijeku, čime će se oplemeniti kompletno područje grada, navedeno je u opisu novog plana.

Radovi na iz­gradnji infrastrukture kroz buduće naselje već su počeli sanacijom gradske ulice C Ada-Bad. Ukupna vrijednost ovog ugovora bez PDV-a je 488.311,85, KM, doznaje Akta.ba.

Ranije su iz Grada kazali da je izgradnja prometnice ključna za sve daljnje radove, nakon koje bi trebalo krenuti u izgradnju objekata planiranih regulacijskim planom.

Riječ je o RP Ada-Bad točnije područje uz desnu obalu rijeke Neretve, nizvodno od mosta dr. Franje Tuđmana, neposredno iza nasipa. Sa sjeverne strane zona je omeđena postojećim gradskim tkivom te se prirodno nastavlja na urbanu matricu grada.

Projekt je aktviran još 2017. godine, ali radovi do sada nisu bili započeti.

Novim naseljem upotpunit će se slika Grada Čapljine

Kako navode iz tvrtke Ecoplan, koja je napravila regulacijski plan, ovo područje okrenuto prema jugu, dobro osvijetljeno i ventilirano, te potpuno neizgrađeno, predstavlja visoko vrijedno gradsko građevinsko zemljište i pruža mogućnosti za kompletiranje svih potrebnih sadržaja kojima bi se zadovoljile trenutne i buduće potrebe grada.

Regulacijski plana naselja Ada-Bada izrađen je 80-ih godina prošlog stoljeća, a usvojen 2002. godine. Njime je bilo obuhvaćeno i rezervirano oko 50 ha površina za širenje naselja Čapljine.

Izmjene i dopune regulacijskog plana Ad Bada

Izmjenama i dopunama Regulacijskog plana Ada-Bad obrađen je dio ovog jedinstvenog područja na površini do oko 11 ha.

Osnovne konceptualne postavke ovog plana naslanjaju se na urbanističku koncepciju regulacijskog plana iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Novim planom su zadržane osnovne ideje vodilje tvoraca starog plana prilagođavajući se istovremeno novonastaloj situaciji.

Prednacrt plana

Urbanističkim rješenjima definirana su područja za stanovanje, rad, edukaciju, poslovanje i rekreaciju. Realizacijom Plana Čapljina će dobiti novo i atraktivno naselje sa svom potrebnom infrastrukturom, zelenim površinama, gradskom šetnicom i parkovima uz rijeku Neretvu čime će se oplemeniti kompletno područje grada, kažu iz Ekoplana.

Urbanistička osnova Plana je usvojena u kolovozu 2014. godine.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Aha voma lijepa!Podni malkice u gornju carsiju ili NE DAJ BOZE KROZ DUHANSKU!Tuga i jad da ti srce pukne!Stoje dva kontenera za smece …a tik uz njih tepih smotan i bacen!Tisucu puta su komunalci istresli te kontenere a taj tepih NISU ni dotakli!A smeca ko u prici!OSOBNO sam zvala komunalno poduzece i rekli su mi da to nine njihov posao😫😫😫😫😫😫😫😫!CITAJTE NIJE TO NJIHOV POSAO!Pametnomu dosta,a Capljina nikad prljavija i jadnija!

  • Ovo naselje ko i industriska zona u Zvirovicima sve firma do firme odnosno draca do drace neka mozda Jakisa Smovic riesi talijanima jos koji plac brate moj posebno ti Gabela star pogledaj Capljinu nijedna firma narod odlazi vani branitelji gladni osim podobnih Kradezeovaca najjaca firma Taxi orange i pekara mlini iz koje bjeze radnici neuplacuju radni staz itd nasa lijepa capljina prokisnjava dvorana stadion u bjelavama rusevina jedino svjetlo Gosk iz Gabele.

  • E moja mazgo pardon konjanice pljuni u ruke I Radi a nisi naucio to ima posla svaki kafic benzinska trazi radnike a ti bibio nacel ik opcine ili

  • Ne bobe ne …replika na tvoj kom…NEKA RADI SVATKO SVOJU STRUKU!Posao mozesdobiti samo ako si clan bogatuna i plus KRADEZE!A koliko to daju faraoni robovima na benziskoj ili kaficu?Bolan ne bio reci realno tko radi i tkonse zaposljava?U opcini ih 100 pa nema ni u Becu toliko!?Tko je uposlen od pitrebitih?Capljina nikad jadnija i prljavija!Mora da si kradeze ili si se uhljebio?Ali za 3go nece vise biti omladine i sto ces onda!?

  • Bobe dragi kad komentiram mislim na siru zajednicu ti ocito nezelis da vidis pravo stanje stvari reci sta nije istina od ovog napisanog ti ocito pises da napises nesto daj argumentirano kazes ima kafica i benziski ima niko nije reko da nema kolike su plate uplacuje se minimalac itd.Ti si sigurno uhljeb kradezeovski.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.