Nakon zračenja iz Černobila nastala ljepotica… Ili, možda, čudovište!? (FOTO)

Mashu Telnayu nazivali su mnogim imenima, a uključivala su ‘ljepotica’ i ‘čudovište’. 22-godišnja ukrajinska manekenka IZ Khrakova Masha Telna privukla je mnogo pažnje zbog svog izgleda – vodeći ljudi svijeta mode u Parizu je jako cijene, dok je u Ukrajini smatraju posljedicom Černobila!

Već je bila na naslovnici ‘Top Coat’ magazina gdje Mashu nazivaju ‘Djevojkom svemirskih očiju’. Već je snimila editorijale za Vogue Rusija, Harper’s Baazar i Elle. Cijene je dizajneri i u Milanu, New Yorku i Japanu.

Macha se rodila 1990. u Kharkovu u Ukrajini, a kod kuće su kružile neugodne šale nazivavši manekenku katastrofom Černobila.

image

Černobilska nesreća; Čornobyljska nesreća; poznata kao i Černobilska katastrofa; je sovjetska nuklearna nesreća koja se 1986. godine zbila u bivšoj Sovjetskoj Ukrajini na sjeveru zemlje, uz samu ukrajinsko-bjelorusku granicu.

image

Dana 26. travnja 1986., kombinacijom nesigurnog dizajna sovjetskog nuklearnog reaktora te ljudskom pogreškom, uzrokovana je eksplozija koja je uništila jedan od četiri reaktora u »Memorijalnoj elektrani Vladimir Iljič Lenjin« odnosno takozvanoj Černobilskoj nukleranoj elektrani. Posljedica eksplozije nije nalikovala eksploziji nuklearne bombe, ali je relativno manja eksplozija učinila štetu na reaktoru koji će potom otpustiti velike količine radioaktivne prašine, otprilike devet puta jače kontaminacije nego prilikom eksplodirane bombe u japanskom gradu Hirošimi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.