Nakon ugovora stoljeća, najpoznatiji Livnjak održao obećanje dano djevojci

Najveći azijski proizvođač baterija Camel Group sklopio je ugovorni sporazum o investiciji od 30 milijuna eura s tvrtkama Rimac automobili i Greyp Bikes te njihovim osnivačem i čelnikom Matom Rimcem, podrijetlom Livnjakom, čime je zaključeno najveće izravno strano ulaganje u jednu hrvatsku tehnološku tvrtku, piše Večernji list BiH.

Nakon što je posao realiziran, Rimac je bio emotivan te je održao i jedno obećanje koje je dao svojoj djevojci Katarini.

– Većina ljudi ne može zamisliti kroz što smo moj tim i ja morali proći kako bismo došli ovdje gdje smo sada. Posljednjih sedam godina bilo je nevjerojatno teško. Ali prošle godine…, ne mogu početi objašnjavati kroz što sam sve morao proći i bilo tko od onih koji su mi bliski. Jednog dana ću ispričati ovu priču – istaknuo je Rimac.

Kazao je i kako se napokon sve promijenilo, aludirajući na ugovor stoljeća kada su u pitanju ulaganja u tehnološku tvrtku. – Danas se sve promijenilo i konačno mogu opet disati – istaknuo je dobro raspoloženi Rimac. Također, istaknuo je kako se još nešto dogodilo.

Naime, Rimac više nema svoju prepoznatljivu bradu. – Toliko sam puta nagovijestio ovaj dan da je izgledalo kao da je fatamorgana, da se to nikada neće dogoditi. Činilo se tako blizu, a ipak tako daleko. Sad, kad je napokon tu, održao sam obećanje koje sam dao Katarini – istaknuo je Rimac i pojavio se bez brade. Sada se najuspješniji mladi hrvatski poduzetnik, podrijetlom Livnjak, ali i jedan od najuspješnijih poduzetnika svijeta u tehnološkoj branši može malo opustiti jer neće toliko morati razmišljati o partneru i investicijama, ali posao se nastavlja.

Ulaganje Kineza će biti upotrijebljeno za pokretanje novih proizvoda, širenje proizvodnoga kapaciteta i globalno širenje tvrtki. Direktor investitorske tvrtke Liu Changlai rekao je kako su nakon dubinskog proučavanja tržišta zaključili da je Rimac savršeni partner jer je lider tehnologije električnih vozila.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: