Nakon poskupljenja goriva, gdje je najjeftinije u Hercegovini?

Nakon svjedočili velikim smanjenjima cijena goriva, ovaj put cijene su se digle.

Federalno ministarstvo trgovine je 2019. godine predstavilo mobilnu aplikaciju FMT FBiH oil info u kojoj možete pratiti najnovije informacije o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama u FBiH.

Portal Jabuka.tv pomoću navedene aplikacije iznosi podatke o najjeftinijim cijenama goriva u sedam hercegovačkih gradova: Široki Brijeg, Mostar, Grude, Posušje, Ljubuški, Čitluk i Čapljina.

U obzir su se uzimale cijene goriva koje su bile prikazane na aplikaciji FMT FBiH oil info do 11:30 sati 29. svibnja 2020. godine.

Široki Brijeg

Najjeftiniji Dizel D5 u Širokom Brijegu, prema aplikaciji FTM FBIH, je na benzinskoj crpki TI Oil s cijenom od 1,61 KM po litri.

Super 95 u Širokom ima najnižu cijenu na benzinskim crpkama Petrol Oil-u te na TI Oil-u s cijenom od 1,66 KM po litri. Kod najniže cijene za Super 98 usamljen je Gazprom gdje litra iznosi 2,01 KM.

Cijene za autoplin su jednake na svim benzinskim crpkama u Širokom koje ga imaju u ponudi, tako autoplin ima cijenu od 0,91 KM na benzinskim crpkama: Bagarić, Petrol Oil i Holdina (INA).

Mostar

Rast cijena goriva se nije puno odrazio na benzinske crpke u Mostaru jer tri benzinske crpke nude najnižu cijenu za Dizel D5 od 1,56 KM po litri. U pitanju su: BSP Oil, Mustapić Frigo i TI Oil.

Kod najnižih cijena za Super 95 opet ubrajamo TI Oil, Mustapić Frigo i BSP Oil. Njima se u ovoj kategoriji pridružuje Selex te je na četiri navedene benzinske crpke cijena za Super 95 je 1,61 KM po litri.

Super 98 ima najmanju cijenu na Gazpromu gdje je cijena 1,91 KM po litri.

Autoplin je najjeftiniji na tri benzinske crpke gdje je cijena autoplina 0,71 KM, riječ je o benzinskim crpkama: BSP Oil, Čule promet i OIL-AC.

Grude

U Grudama najnižu cijenu Dizela D5 drže: Dakma Oil, TI Oil i HIFA Petrol, s cijenom od 1,66 KM po litri.

Sve benzinske crpke u Grudama imaju jednaku cijenu za Super 95 koji iznosi 1,76 KM po litri. Po toj cijeni Super 95 možete naći na benzinskim crpkama: HIFA Petrol, Dakma Oil, Grafotisak, Ero, Perišić, Mina i TI Oil. Super 98 ima cijenu od 1,96 KM po litri, a to je najniža cijena kojom raspolažu tri benzinske crpke: Ero, Grafotisak i Perišić.

Kod autoplina izdvaja se HIFA Petrol s cijenom od 0,81 KM.

Posušje

TI Oil i Verdić Commerce imaju najnižu cijenu Dizela D5 koja iznosi 1,56 KM po litri.

Super 95 je najjeftinije na TI OIL-u s cijenom od 1,61 KM po litri dok je za Super 98 najniža cijena 1,91 KM po litri koju možete pronaći na benzinskoj crpki Lager d.o.o.

Lager također nudi i najnižu cijenu za autoplin koja iznosi 0,81 KM.

Ljubuški

Dizel D5 u Ljubuškom ima najnižu cijenu od 1,66 KM po litri na više benzinskih crpki: TI Oil, Ero, AT Kerametal, K-Benz, MB Ivanić, Perić, Antunović AGS.

Najnižu cijenu za Super 95 (1,71 KM) nude dvije benzinske crpke, a u pitanju su Perić i Ero. Što se tiče cijene za Super 98, ponovno veći broj benzinskih crpki dijeli najnižu cijenu (1,96 KM): AT Kerametal, K-Benz, MB Ivanić, Perić, Antunović AGS, Holdina i Ero.

Autoplin u Ljubuškom s najnižom cijenom (0,91 KM) se nalazi na benzinskim crpkama: AT Kerametal, K-Benz, MB Ivanić, Perić, Antunović AGS, Holdina i PRO-GAS.

Čitluk

U Čitluku najnižu cijenu Dizela D5 ima Marinčić Benz na kojem je cijena 1,66 KM po litri.

Kod Super 95 ponovno najnižu cijenu ima Marinčić Benz gdje litar iznosi 1,61 KM, dok je Super 98 najjeftiniji na Mališić MP s cijenom od 1,81 KM po litri.

Cijene u Čitluku zaključujemo s autoplinom kojem je najniža cijena 0,91 KM na benzinskoj crpki Holdina.

Čapljina

Dizel D5 u Čapljini ima najnižu cijenu od 1,56 po litri na benzinskoj crpki Gaz.

Super 95 je najjeftiniji na Gazpromu s cijenom 1,61 KM po litri dok je Super 98 najjeftiniji također na Gazpromu, ali i kod Mališić MP s cijenom od 1,81 KM po litri.

U Čapljini je autoplin i dalje najjeftiniji na Sušak Benzu 2 gdje sada iznosi 0,81 KM.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.