Nakon Mamićeva bijega, mijenjat će se sporazum o izručenju s BiH

Nakon susreta s ministrom pravosuđa BiH Josipom Grubešom hrvatski ministar pravosuđa Damir Bošnjaković kazao je kako su razgovarali o Sporazumu o izručenju vlastitih građana, a u tom kontekstu i o pitanju izručenja Zdravka Mamića Hrvatskoj.

Razgovarali su o trima sporazumima: Sporazumu o izručivanju vlastitih državljana prvenstveno zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, korupcije i pranja novca, Sporazumu o izvršavanju zatvorske kazne te o Sporazumu o procesuiranju ratnih zločina.

Zdravko Mamić uhićen u Međugorju

Nismo se susreli radi predmeta koji javnost najviše zanima, no taj predmet spada pod Sporazum o izručenju vlastitih državljana. Tjeralica je izdana, zaprimljena u BiH, i mi ćemo poslati zahtjev za izručenje. Konačnu odluku donosi sud BiH, objasnio je Bošnjaković proceduru oko Zdravka Mamića.

Istaknuo je kako ni on ni Grubeša nisu zadovoljni time kako Sporazum o izručenju funkcionira, tj. kako nefunkcionira, piše Tportal.hr.

Nemamo neke rezultate, istaknuo je.

Što se tiče Sporazuma o izvršavanju kazne zatvora, tu pitanja nisu tako složena. Sporazum oko ratnih zločina isto je kompliciran i postoji niz pitanja. Ovaj susret daje okvir stručnim razinama koje će analizirati probleme i ponuditi rješenja pa ćemo nakon toga opet sjesti i razgovarati, kazao je Dražen Bošnjaković.

Bošnjaković o Mamićevu izručenju: “Čekamo odluku suda iz BiH”

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Zasto mamiceva bijega:: guzara pusicka i ono prase milanko su dobili 45. mil fr ch !! Sta su radili od nji! Pa oni cacko, on isto ne triba biti j politici, senader, ko jos sve! Sad se sitili minjat zakon!! Horvatincic,!!! Jadna obitelj od talijana!! Oni samo oce pravdu! Gore je nego u italiji!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.