Nakon gajbe: Ante Marić priprema se za svjetsko prvenstvo “Red Bull Doodle Arta”

Ante Marić, student Grafičkoga odjela Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, sa sjedištem u Širokom Brijegu, gostovao je u ponedjeljak u emisiji Naše TV “Dobar dan, Hercegovino”.

Na posljednjem natjecanju “Red Bull Doodle Art“, u konkurenciji od 355 radova iz cijele BiH, njegov rad proglašen je najboljim. U spomenutoj emisiji Ante Marić govorio je o pripremama za svjetsko natjecanje i brojnim drugim stvarima.

“U startu nisam ni išao na pobjedu. Na Akademiji likovnih umjetnosti nam je rečeno da će najbolji rad s Akademije dobiti gajbu Red Bulla. I onda sam spontano izradio rad i dobio tu gajbu. Nisam ni znao što dalje slijedio. Onda je došao ‘online voting’, tu sam završio u top 20 u BiH, kao drugoplasirani. Na kraju je stručni žiri odlučio da sam ja pobjednik”, rekao je Marić u intervjuu.

>> Pročitajte i: Širokobriježanin Ante Marić nakon velike pobjede: “Ovo je sve zbog gajbe Red Bulla”

Marić je dodao da je rad napravio u jednoj noći u periodu od devet sati, u jednom komadu.

“Na njemu su prikazane tri boje: žuta, crvena i crna. Format je otprilike 20 x 20 cm i svaki dio površine je popunjen, malim figuricama koje su mi tada bile u glavi. U sredini se nalazi znak Red Bulla, crveni bik u skoku, a iznad je žuto Sunce od Red Bulla. Sunce je popunjeno sitnim detaljima svjetlosti, žarulja, Sunca, nekih veselih događanja… Bik je ispunjen nekim ‘freaky’ likovima, izvijenim, velikih očiju, a u pozadinu sam stavljao sve što mi je padalo na pamet “, istaknuo je Marić.

Ante Marić u razgovoru je otkrio i da je, u stvari, izradio dva rada te je govorio i o pripremama za svjetsko natjecanje koje bi se trebalo održati potkraj lipnja. Posebna je zanimljivost da će natjecatelji u tom natjecatelju raditi vizualnu, 3D umjetnost, u kojoj ni Marić nema puno iskustva, a koji su mu planovi i druge zanimljivosti pogledajte u video prilogu Naše TV.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.