Širokobriježanin Ante Marić nakon velike pobjede: “Ovo je sve zbog gajbe Red Bulla”

Likovni rad Širokobriježanina Ante Marića, studenta Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, proglašen je najboljim ‘doodleom’ između 355 radova koje su prijavili studenti iz Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo, ova značajna pobjeda sasvim je slučajna: “Rad sam sasvim slučajno predao na natjecanje. Rekli su nam da će onaj čiji crtež bude proglašen najboljim dobiti gajbu Red Bulla. Iskreno, ovo sam nacrtao radi te gajbe i – evo – sada je ispalo nešto sasvim veliko”, rekao je za portal Jabuka.tv Ante Marić.

“Presretan sam i na kraju se sav dugogodišnji trud vezan za crtanje i slikanje isplatio. Može se reći da me cjelokupno školovanje dovelo do ovoga uspjeha. Srednju likovnu školu završio sam u Mostaru i nastavio na ALU u Širokom Brijegu. Trenutno mi je širok osmijeh na licu jer svaki trenutak pristižu nove poruke s čestitkama. Baš sam sretan i ovom prilikom zahvaljujem se svim prijateljima koji su vjerovali da ja to mogu”, iskreno je zaključio Ante Marić.

Pobjednički rad Ante Marića

Podsjetimo, pobjeda na ovom natjecanju nije bila lagana, prvo su na otvorenom online glasovanju svi mogli dati svoj glas i odabrati 20 radova koje će ići na ruke stručnom žiriju, koji je na kraju imao težak zadatak odabira konačnoga pobjednika.

Članovi žirija bili su Matea Martinović, magistrica grafike i profesorica likovne kulture, i Bojan Hadžihalilović, čovjek koji ima izuzetno bogatu grafičko-dizajnersku karijeru, a ujedno je i osnivač agencije Fabrika. Oni su pregledali svih 20 radova i na kraju, kada se zbroje ocjene za stil i kreativnost, pobjedničkim radom za 2017. godinu proglašen je kreativni uradak studenta Ante Marića.

Pobjednik iz BiH putovat će na svjetsko finale Red Bull Doodle Art 2017. Finalna remek-djela bit će izložena u Globalnoj virtualnoj galeriji, gdje ljubitelji umjetnosti mogu u potpunosti doživjeti radove u virtualnoj stvarnosti iz cijeloga svijeta.

Na ovoj poveznici možete pogledati svih 20 radova koje je žiri ocjenjivao. Svi sudionici dobit će majicu s printom svoga doodla, kao i posebne flomastere za crtanje partnera projekta Stabilo.

Umjetnički rad Ante Marića možete pratiti na Facebook stranici Ante Marić Art te na Instagram profilu antemaric_art

(www.jabuka.tv)
4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.