Nakon Facebooka, i Twitter ugasio profil Davidu Ickeu | Jabuka.tv

Nakon Facebooka, i Twitter ugasio profil Davidu Ickeu

David Icke jedan je od najpoznatijih teoretičara zavjera, prema kojem je bolest COVID-19 samo još jedna od velikih zavjera koja je, među inim, povezana s novom generacijom mobilnih mreža 5G.

Zbog svojih aktivnosti na društvenim mrežama i internetu već je dobio crveni karton od YouTubea i Facebooka, koji mu je prije nekoliko mjeseci ugasio profil, a sada je završio i na crnoj listi Twittera.

Iako pravila Twittera općenito ne uključuju zabrane i gašenje profila zbog širenja lažnih vijesti, tijekom srpnja iz te su tvrtke objavili kako neće dopustiti objave u kojima se šire lažne i zavaravajuće objave, a korisnicima koji kontinuirano budu kršili to pravilo izbrisat će profile.

Jedan od takvih korisnika bio je i Icke te su iz Twittera za BBC komentirali kako je, zbog kršenja pravila o širenju dezinformacija u vezi s COVID-om njegov profil “trajno suspendiran”.

Ickea je na Twitteru pratilo više od 380 tisuća korisnika, a osim što je putem svog profila objavljivao teorije zavjere u vezi s pandemijom, u posljednjim tvitovima kritizirao je Borisa Johnsona, Anthonyja Faucija i Billa Gatesa. Kap koja je, prema Twitteru, ipak prelila čašu jest Ickeova objava vezana uz masovno testiranje stanovništva u Liverpoolu. Komentirao je kako je ono što se događa – “dolazak naoružanih snaga” u taj grad kako bi se nadgledalo testiranje, upravo ono o čemu je pričao prije nekoliko mjeseci kada je rekao da će “vojska stati u prve redove fašističke države”, prenosi Zimo.hr.

Dok se njegovi fanovi sigurno neće složiti s takvom odlukom Twittera te će ga nastaviti pratiti na drugim digitalnim kanalima, neki smatraju kako se Twitter na taj potez trebao odlučiti mnogo ranije.

Twitter mu je omogućio da mjesecima kontinuirano širi dezinformacije o bolesti COVID-19, objavili su iz britanske organizacije “Centar za suočavanje s digitalnom mržnjom”, koja je i ranije zahtijevala gašenje njegovih profila na društvenim mrežama.

Osim Ickea, prošli tjedan ugašen je i profil još jedne poznate britanske teoretičarke zavjere Kate Shemirani, pri čemu su iz kompanije naveli iste razloge zbog kojih su suspendirali Ickea – kontinurano širenje glasina o novom koronavirusu.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

    • Hahahaha, a je li ti stvarno mislis da je ovaj senzacionalisticki moron u pravu? 😀 Koronu ti uzrokuje 5G? 😀 😀 Svijet je ravna ploca, ljudima vlada rasa reptila? 😀 😀 😀 A Isus te pomogao dragi hahahahahahaha, kakav klaun!

  • O čemu ti? Za ovog prvog sam čuo a za ovu drugu ne znam. Reptili?! Očito si bolje upoznat s materijom. Znam samo da sve cenzuriraju.

  • Zašto se ne raspravlja o nekim stvarima?Nego se drugačije mišljenje zabranjuje i blokira a političari i novinari da su zabrinuti za stare to je bolji vic od koronice…

    • Blokira se zato sto ga izrazava covjek koji sam sebe naziva Mesijom, odnosno drugim dolaskom Isusa Krista, covjek koji otvoreno negira holokaust, covjek koji smatra da svijetom upravlja rasa ljudi reptila, odnosno reptila u ljudskoj kozi, covjek za koje su klimatske promjene prevara, koji smatra da je i kraljevska obitelj obitelj reptila maskirana u ljudskoj kozi, i to je osoba koja te treba informirati o ”koronici” je li? Isus te Bog pomogao dobro je ovaj svijet ikako u funkciji kakvi idioti u njemu zive i izrazavaju to svoje ”drugacije misljenje”…

  • Od ovoga što si nabrojao mogu samo reći da klimatske promjene jesu prevara u smislu da se ne događa ništa neobično s klimom. Ona se mijenja i ne treba dramiti oko toga te neke poreze dodatne uvoditi. A ovom ostalo ?! budalaštine. On samo šteti otporu protiv ove PREVARE zvane Covid.

Komentiraj: