Nakon 65 godina braka preminuli u razmaku od nekoliko sati – Jabuka.tv

Nakon 65 godina braka preminuli u razmaku od nekoliko sati

Jack Morrison (86) preminuo je 11. siječnja a njegova supruga Harriet (83) samo nekoliko sati nakon njega.

Ljubav ovog para bila je toliko snažna da ih je smrt rastavila samo na nekoliko sati. Svoje posljednje dane proveli su u domu za starije osobe. Osoblje je približilo njihove krevete pa su se Jack i Harriet držali za ruke i u posljednjim trenucima svog života, prenosi Fokus.ba.

Tužna sam, ali znam da su pronašli mir i da su ponovno zajedno. Njihova ljubavna priča zaslužuje svoje stranice u knjizi, kaže nećakinja Sue Wagener koju je par Morrison odgajao.

Par se upoznao kada se Harriet pridružila ocu na koncertnoj turneji. Jack je vozio autobus kojim su išli na koncerte i tada je počela njihova ljubavna priča. Njihova nećakinja tvrdi da su prvi sastanak imali na Noć vještica 1955. godine. Od tada se više nisu razdvajali. Vjenčali su se šest mjeseci nakon toga. Bavili su se prijevozničkim poslom i odgajali dva sina i nećakinju Sue, prenosi Unilad.

Tokom života bavili su se i dobrotvornim radom, a u humanitarnim misijama zajedno su obišli Australiju i Europu. Njihov kolega Wayne Price kaže da su bili jako bliski.

Nikada niste mogli vidjeti Jacka bez supruge Harriet, kaže Price.

Nažalost, prije oko godinu dana Harriet je doživjela nesreću dok je šetala psa. Pri padu slomila je kuk i zdjelicu. Imala je i problema s demencijom pa je vrlo brzo prebačena u starački dom. Jack se sve teže snalazio u kući pa se pridružio svojoj ženi.

Prošlog rujna Jacka je snašla velika nesreća. Pao je i slomio vrat, a oporavljao se u sobi koja se nalazi na istom katu gdje je smještena njegova supruga.

Posljednjih se mjeseci osoblje staračkog doma trudilo da par provodi više vremena zajedno. Stalno su se držali za ruke, čak i kada je Jack bio u kolicima, a Harriet ležala u krevetu. Bilo je dana kada bi Harriet, unatoč demenciji, prepoznala svog supruga. Na Božić je Sue rekla Jacku da Harriet ne uzima vodu i hranu. Kada je čuo loše vijesti, smanjio mu se apetit.

Dana 10. siječnja oko 23 sata, osoblje je priopćilo Sue da je Harriet u jako lošem stanju. Pitali su nećakinju mogu li još jednom približiti njihove krevete kako bi posljednje trenutke života proveli držeći se za ruke. Sue se nije dvoumila jer je to bila i njena najveća želja.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.