Najveći električni trajekt u svijetu uspješno testiran u vodama Norveške – Jabuka.tv

Najveći električni trajekt u svijetu uspješno testiran u vodama Norveške

Najveći električni trajekt u svijetu kojeg su izgradili turski inženjeri uspješno testiran u vodama Norveške.

Trajekt, koji je ekološki najprihvatljiviji, najveći je električni trajekt na svijetu kojeg su proizveli turski inženjeri iz Yalove, a koji je isporučen norveškoj kompaniji, prenio je TRT.

Proizveden u brodogradilištu u Altinova za Norvešku, najveći je električni trajekt na svijetu u ekološkoj klasi trajekta.

Trajekt s nula emisija smanjuje emisiju plinova na svojoj ruti za 80 posto zahvaljujući svojim litijum-jonskim baterijama.

Bast Electric NB42, koji ima ukupni kapacitet od 600 putnika i 200 putničkih vozila, uspješno je prošao testove opreme i hardvera primijenjene tijekom probnih krstarenja.

Trajekt Bast Electric NB42, je hibridni trajekt dužine približno 145 metara s litijum-jonskom baterijom, i jedan je od istaknutih predstavnika ekološki prihvatljivih brodova bez emisija.

Trajekt, koji osigurava potrebnu snagu pogonskog sustava tijekom krstarenja, iz svojih baterija smanjuje emisiju plina na svojoj ruti za 80 posto, prenosi BiznisInfo.ba.

Pored toga, baterije se mogu puniti bez gubitka vremena zahvaljujući funkciji brzog punjenja tijekom iskrcavanja i ukrcavanja putnika.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.