Najvatreniji navijači na Lino višebojcu u Širokom Brijegu

Stotine dječaka i djevojčica koji su se pripremali mjesec dana sa svojim nastavnicima škole, bili su najvatreniji navijači na kraju prve sezone projekta Lino višebojac u Bosni i Hercegovini.

Gromoglasne navijačke skupine te sportaši NK Široki Brijeg, Wagner Santos Lago i Dino Kresinger te Josip Bilinovac iz HKK Široki, zajednički su širili sportski duh i momčadsku igru, a najbolji na Lino višebojcu u Širokom Brijegu su učenici šestih razreda, Mate Zvonimir Lasić koji je osvojio 140 bodova, te najvatrenija nogometašica Ana-Marija Hrkać koja je do pobjede došla u dodatnom natjecanju.

”Nakon održanog Lino višebojca mi smo svi oduševljeni ovim jer je nevjerojatno vidjeti ovoliko bodrenja, natjecateljskog duha i navijanja na jednom mjestu. Lino višebojac je projekt koji je odličan i drago mi je da je zaživio u Bosni i Hercegovini i naravno kod nas u Širokom Brijegu. Veliko hvala svakako organizatorima, kompaniji Podravka i Sportskim novostima koji su doveli ovaj projekt među naše mlade nade”, kazala je Sandra Šantić, ravnateljica Druge osnovne škole Široki Brijeg.

Spojem sporta, literature, te ambicija mladih učenika, učenica osmog razreda, Marina Gilja napisala je najbolji literarni rad na temu ”Svijet po mom”, dok je nagradu za najbolji transparent osvojio VI-d razred.

Lino višebojac realizira se po prvi put u Bosni i Hercegovini u sedam gradova diljem BiH. Cilj projekta je potaknuti učenike osnovnih škola za bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva.

Lino višebojac je projekt koji se realizira pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županije Sarajevo, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti. Lino višebojac, Podravkin projekt koji je postao simbolom promicanja pozitivnih vrijednosti, u devet sezona osvojio je srca više od 170.000 osnovaca i postao najomiljeniji projekt za djecu u Hrvatskoj. Realizacijom pilot projekta – prvog Lino višebojca u BiH, projekt je dobio međunarodni karakter. Lino višebojac je u prethodnim danima održan u Bihaću, Banja Luci, Tuzli, Zenici, Ljubuškom te Širokom Brijegu.

Podršku realizaciji projekta u BiH, kojeg su 2006. godine radi poticanja školskog sporta, razvijanja sportskih navika kod učenika osnovnih škola, te promocije njihovog kulturnog stvaralaštva, na inicijativu legendarnog kapetana ”Vatrenih” Zvonimira Bobana započeli Podravka i Sportske novosti, dali su Federalno ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske te pet županijskih ministarstava i pedagoških zavoda.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)