Najuspješnija sezona do sad u taekwondo klubu ”Poskok Kočerin”

Taekwondo klub “Poskok Kočerin” je završio ovu sezonu prezentacijom taekwondoa na kick boxing turniru koji se u subotu 10. prosinca 2022. održao u Širokom Brijegu.

Šesnaest članova kočerinskog kluba na oduševljenje i uz velike aplauze publike prikazalo je dio vještine i sporta koji treniraju i u kojem se natječu.

Ovo je bio prva službena i samostalna prezentacija na koju su se na poziv organizatora mladi kočerinjani rado odazvali.

U klubu pod vodstvom trenera Petra Bobana trenira više od 30 članova koji u sportskoj dvorani OŠ Kočerin treniraju tri puta tjedno.

Iza njih je dosad najtrofejnija sezona u kojoj su kroz rekordnih 15 nastupa osvojili 109 medalja, od kojih su 24 zlatne, 33 srebrne i 52 brončane, te nekoliko priznanja za individualne i ekipne uspjehe.

Članovi kluba su u 2022. godini osvajali medalje na Državnim i međunarodnim prvenstvima, a do sada najistaknutija medalja je brončana medalja sa Balkanskog prvenstva osvojena za taekwondo reprezentaciju BiH.

Sve to ne bi bilo moguće bez podrške roditelja i sponzora, ali i institucija. Grad Široki Brijeg je omogućio besplatan prijevoz natjecatelja na sva natjecanja u zemlji i inozemstvu što je omogućilo veći broj nastupa sportaša.

Tome je pripomoglo i financiranje od strane resornog županijskog Ministarstva, a Federalno ministarstvo kulture i sporta kroz svoj Javni poziv pomogli su klubu u uređenju prostora za treniranje i nabavci potrebne sportske opreme.

Kočerinski taekwondo klub djeluje od 2017. godine i jedini je registrirani sportski kolektiv na tom prostoru Grada, a kako stvari stoje pred njim je duga i uspješna budućnost zahvaljujući dobroj Upravi, trenerima, a najviše mladim sportašima među kojima se kriju veliki talenti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.