Najmlađe ili najstarije: Evo koje dijete više vole roditelji, a koje djedovi i bake | Jabuka.tv

Najmlađe ili najstarije: Evo koje dijete više vole roditelji, a koje djedovi i bake

Iako je roditeljima teško priznati da jedno dijete vole više od drugog, to su nekoliko puta posljednjih godina dokazali u sklopu provedenih istraživanja.

Forum za roditelje Mumsnet sada je proveo jedno takvo istraživanje i četvrtina roditelja priznala je da im je jedno dijete draže, iako je njih 55 posto reklo da je užasan osjećaj to napisati.

Od ukupnog broja onih koji su otkrili da favoriziraju jedno dijete, u 56 posto slučajeva riječ je o najmlađem djetetu u kojem prepoznaju sebe.

Prvorođena djeca nemaju razloga za brigu jer su draža bakama i djedovima. 39 posto baka i djedova reklo je da favorizira najstarije unuče jer ih podsjeća na njihovo dijete, prenosi Index.hr.

Veća privrženost jednom djetetu je normalna i ne mora uzrokovati stres. Druga priča je kad roditelji jedno dijete dugoročno tretiraju drugačije pred braćom i sestrama. Roditelji mogu na drugačije načine voljeti svoju djecu, presudno je voljeti ih u cijelosti, rekla je osnivačica portala Mumsnet Justine Roberts.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Ne mogu razumjet kako se jedno dijete voli vise od ostalih.Osobno sam čula 2 zene koje su se izjasnile da najvise vole određeno dijete.Kako,zašto???Moje srce pripada isto svakome od moje 4 djece.❤❤❤❤

  • Nikako nemogu kao majka razlikovat svoju dicu,isto ih volim,pet prstiju na ruci i kad se porezes po bilo kojem isto bol to je samo jedan primjeri,tako za dicu kako se moze pravit razlika..i

  • Odgovor je vrlo jednistavan: u slučaju kad je roditelj i istovremeno iskompleksirana osoba, onda voli vise ono dijete koje mu vise dize ego. Bilo zato sto je ljepse, bistrije ili slicno…
    Osobe bez zdravog samopostovanja nisu u stanju razviti pravu ljubav ni za sebe ni za ljude oko sebe pa cak ni za djecu.

    • Ja osobno svu svoju djecu volim isto i pruzam ljubav jednako svima i tu sam kad god me trebaju , a odrasli su vec.Ali sam svaki put u cudu kad vidim koliko moj muz cini za obitelj iz koje je potekao , a zauzvrat dobiva samo ljubomoru i zlocu.On je iz obitelji sa vise djece i najobrazovaniji je i najvrijedniji od svih.To misli svatko ko ga pozna , osim njegovih zlocestih bivsih ukucana .Nikada i nikada necu shvatiti to.Zovu ga samo kad je nevolja , jer jedino on to moze rijest.Evo mene i ne moraju volit iako im isto samo dobro cinim , ali supruga i djecu nam nikada necu shvatit zasto?Zasto su neki ljudi zli prema svom sinu i bratu dragi Boze?

Komentiraj: