Najmlađa ljubuška vinarija na najvećem svjetskom sajmu vina

Poznato je kako Ljubuški ima bogatu tradiciju proizvodnje vina, jer je još 1882. organizirano djelovala vinarija u Ljubuškom i kao takva predstavlja najstariju vinariju u BiH.

Vinarija Majić najmlađa je vinarija Udruge vinogradara i vinara Ljubuškog. Kultivaciju vinograda započela je 2019. godine u Cernu.

Iako relativno mlada vinarija, asortiman vina već je dosta širok i tu su bijela vina — žilavka, pošip, chardonnay, zatim rose vino, te crna vina — blatina, cabernet sauvignon, trnjak i cuvee vino. Osim vina proizvode i lozovaču te Gin Majić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Winery Majić (@winerymajic)

Jedni su od deset bh. kompanija koje su svoje proizvode izlagale na najznačajnijoj izložbi vina i alkoholnih pića ProWein 2023 koja je održana od 19. do 21. ožujka u njemačkom Düsseldorfu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Winery Majić (@winerymajic)

Čast nam je predstavljati Ljubuški na najvećem svjetskom sajmu vina. Želimo ponosno pokazati da se naše autohtone sorte Žilavka i Blatina mogu mjeriti u velikom vinskom svijetu, rekla je Anna Majić za portal Jabuka.tv.

Foto: Vinarija Majić, Vjeko i Anna Majić

Osim toga, sudjelovali su i na manifestaciji “Kušaj Ljubuška vina”, te na Sarajevo Wine Weekend Festivalu prošle godine gdje su brojni posjetitelji imali priliku probati njihova vina i uvjeriti se u kvalitetu njihovih proizvoda rađenih s ljubavlju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Winery Majić (@winerymajic)

Hercegovačka vina nadaleko su poznata te su zasigurno najbolji ambasadori regije u svijetu, a vinova loza s pravom je zaštitni znak hercegovačkog podneblja.

Bh. proizvođači na prestižnom sajmu vina i alkoholnih pića u Njemačkoj

(www.jabuka.tv | Foto: Vinarija Majić)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.