Najmanje je 10 razloga zašto nabaviti psa

Borba za psa, kod onih koji jednostavno obožavaju životinje, počinje u ranoj dobi. Starci u početku odbijaju i samu pomisao, ali upornost se isplati.

Uvijek ih se može ucijeniti boljim ocjenama u školi, predivnim osmjehom kada gladite susjedovog starog šugavog cucka ili kada vas mama “slučajno” zatekne kako hranite pola kvarta mačaka sa zadnjom kapi mlijeka koja joj treba za kavu.

Kod odraslih zaljubljenika u dlakavce, izlike za pasji život bez psa jednostavno – nema.

1. Živite sa osobom alergičnom na dlake?

Nema problema, za to postoje “dizajnerske pasmine”. Riječ je o križancima pasmina koje su poznate po tome što se ne linjaju ili ako se linjaju, dlaka im opada u znatno manjoj količini. Vrlo su atraktivne, idealne za male stanove, a karakterom osvajaju svoje vlasnike. Primjerice, kavanezer – križanac između Havanezera i King Charles španijela.

“Kavanezeri” su psi blagog karaktera

Osim što izgledaju fantastično, kavanezeri su psi predivne naravi. Havanezer je pas iznimno dobre ćudi, vrlo je inteligentan, budući je to radni pas porijetlom iz Havane. Tamo je služio kao zabavljač u cirkusima, pa je od njega očekivati vrlo podatnog psa za trening, a posebice izvođenje najluđih trikova. Španijeli su, općenito, unatoč svojoj predivnoj vanjštini, vrlo ponosni, odani i hrbri psi.

Među pasminama, upravo su španijeli najinteligentniji, iako će svaki vlasnik to reći za svojeg psa. Uostalom, pojavite li se na vratima sa štenetom kavanezera, nema te osobe koja će mu odoljeti:

Kavanezeri dolaze u svim bojama, međutim dominantna je krem bijela

Među pasminama za alergične napoznatije su pudle. Ima ih svih veličina i najčešće su jednobojne. Crna, smeđa i bijela. Kraljevske pudle psi su s kojima njihovi vlasnici uspostavljaju poseban odnos, budući su one doista onakve kako ih se i zove -kraljevske:

Ili se jednostavno možete odlučiti za OVO:

2. Gazda stana ne dopušta držanje psa

Možda na maleno mače ipak pristane? Ukoliko ni to klupko dlake ne slomi stanodavčevo srce, sjetite se: Tko ne voli životinje, ne voli ni ljude. Možda je vrijeme za selidbu?

3. Pas je velika odgovornost

Apsolutno i vrijeme je da ju preuzmete! Ovo je Arbus, štene okoćeno 12.2.2015. Nalazi se u skloništu za životinje Dumovec u Zagrebu i traži nove vlasnike. Požurite!

Arbus, štene iz skloništa Dumovec

4. Život bez psa je ..dosadan!

5. Susjedov pas nije tvoj pas. Drag si mu, ali… moraš imati svojeg.

6. Pas je tvoj “kompa”, nikada nisi sam, uvijek imaš s kim otići na piće

7. Pas je tvoja “bebica”, frizure koje mu možeš napraviti su fenomenalne!

8. Jedan ‘ko ni jedan! Zašto nebi imao dva ili tri? Bit ćete čopor i svi veseliji.

9. Pas je tvoj najbolji prijatelj, a često će te baš on od nevolje obraniti!

Postoje radne pasmine koje su idealne za čuvanje doma. Nema boljeg alarma od glasnog psa, a ukoliko je pri tomu prošao službenu obuku, pas je najbolje osiguranje koje si možete priuštiti. U gradovima diljem Hrvatske postoji niz organizacija koje se bave treninzima napada i obrane, a najbolji su oni kojima je krovna organizacija Hrvatski kinološki savez. KOSSP Zagreb, primjerice, jedna je od najstarijih neprofitnih udruga koja je odgojila više generacija vlasnika i pasa. Tu ćete pronaći stručan kadar za obuku vašeg psa, ali i vlasnika koji moraju znati kako sa svojim ljubimcima pravilno postupati. Dresura pasa složen je proces, ali i zabavan, pa onda zašto ne?

10. Pas je čovjeku stvaran prijatelj. Idealna prilika da se riješite onih imaginarnih, steknete samopouzdanje i BFF-a, te prestanete više pričati o susjedovom psu, jer je to sad već čudno i svima ide na živce! Odlučite.

(Magazin.hr)

Komentiraj: