Najgori dan za Srbiju – Jabuka.tv

Najgori dan za Srbiju

Danas je najgori dan za Srbiju – novih sedam preminulih, ukupno 23, uz 115 novozaraženih koronavirusom, priopćio je u utorak ravnatelj Klinike za infektivne i tropske bolesti i član zdravstvenog stožera dr. Goran Stevanović upozorivši na lošu perspektivu.

On je na redovitoj konferenciji za medije dramatičnim tonom rekao da su do sada potvrđena ukupno 23 smrtna slučaja u Srbiji uzrokovana koronavirusom, iznijevši pesimistične procjene daljnjeg razvoja epidemiološke situcije, koje je usporedio s Italijom i Španjolskom.

Ovo nam je najgori dan za Srbiju, ali bojim se da nije najgori koji nas čeka. Ovo je rezultat nepoštivanja mjera koje smo davali, molili i preklinjali. Nastavimo li se ovako neodgovorno ponašati prema sebi i drugima, bliži nam se scenarij Italije i Španjolske. Olako smo shvatili opasnost od ove bolesti, konstatirao je dr. Stevanović.

Dramatično upozorenje šefa infektivne klinike

On je sunarodnjacima i sugrađanima zamjerio da se i dalje intenzivno druže i pokušavaju izbjeći mjere koje su neophodne da bi se spriječilo širenje bolesti.

Ako se nastavimo tako ponašati, ne postoji zdravstveni sustav koji će uspjeti kompenzirati ovoliki broj oboljelih, upozorio je Stevanović otvoreno izrazivši strah da će informacije u perspektivi biti i gore.

Ja sad moram ići kako bih pomogao mojim kolegama koji provode cijeli dan pod maskama i skafanderima pokušavajući se izboriti za one druge ljude, koji se bore za svoj život u jedinicama intenzivne njege, rekao je šef infektivne klinike.

Potom je demonstrativno ustao od stola i s kolegama iz kriznog stožera napustio tiskovnu konferenciju, uskrativši novinarima priliku za pitanja.

Ministarstvo zdravstva naknadno je priopćilo da je u Srbiji do utorka u 15:00 sati registrirano ukupno 900 slučajeva COVID-a 19. Od posljednjeg izvješća u ponedjeljak u 15:00 sati testirano je 477 osoba, od kojih je 115 bilo pozitivno, a 362 negativno na koronavirus.

Od službenog početka epidemije 6. ožujka do 31. ožujka u 15:00 sati nacionalni referentni laboratorij Instituta Torlak testirao je ukupno 3.561 osobu.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(Hina)


1 komentar

  • Katastrofa je njihovi ministri Koji su gonili ljude u scoping u italiju da je sve jeftino a vidi sada zao MI je svakog izgubljenog zivota u kojoj God drzavi bilo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.